Les 5 accions de Berga per promoure les compres: Des de 10.000 euros en vals de descompte fins a un gran mural d'Slim

Roser Rifà ha anunciat una campanya de vals que permetrà estalviar 10, 20 o 40 euros en comprar als negocis locals

04 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:50h
Els representants dels botiguers amb la regidora Rifà davant el mural, a la porta d'entrada a l'eix comercial del Carrer Major.
Els representants dels botiguers amb la regidora Rifà davant el mural, a la porta d'entrada a l'eix comercial del Carrer Major. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga iniciarà la campanya de Nadal amb cinc grans actuacions de promoció del comerç de proximitat. La ciutat i els botiguers promouran llums de Nadal solidaris, faran possible una injecció de 10.000 euros en vals de compra, convidaran a trobar l'element discordant als aparadors, repartiran set tions per carrers i places pel gaudi dels més menuts i estrenaran un gran mural a la porta d'entrada del Carrer Major.

El president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, i la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, han explicat en roda de premsa que el teixit comercial local ha impulsat aquestes iniciatives de la mà de l'Ajuntament de Berga "per fomentar el comerç de proximitat entre els veïns i veïnes de la ciutat". Tal com ha dit Orcajo, era important pels comerciants que la campanya de dinamització comercial inclogués alguna acció vinculada a l'embelliment de l’espai públic, per això s'estrenarà un gran mural de l'artista berguedà Nil Safont Slim entre la Ronda Moreta i la plaça de la Creu. 

En primer lloc, l'Ajuntament, Berga Comercial, el Taller Coloma i el Grup Horitzó han posat en marxa una campanya peromplir els carrers de llums solidàries. Una iniciativa que, segons ha recordat Rifà, convida a fer una aportació de 25 euros a les entitats socials en comprar els llums nadalencs pels balcons "perquè Berga brilli aquest Nadal". 

En segon lloc, s'aposta per la iniciativa "Faig Berga des del sofà per Nadal", molt similar a la proposta que ja va funcionar durant el confinament. Els clients de qualsevol botiga de Berga, siguin socis de Berga Comercial o no, podran comprar vals al web per l'import que triïn. Tot seguit, rebran per SMS o correu electrònic per pagar amb targeta i uns dies més tard rebran a casa els vals amb el nom i l'import pagat amb un descompte d'entre el 20% i el 25%. En queden exclosos els comerços d'alimentació, segons ha apuntat Roser Rifà, "perquè aquesta és una campanya pensada per retenir el consum per Nadal, un període durant el qual s'acostuma a comprar un producte diferent a la resta de l'any". En aquesta iniciatva també hi col·labora l'ACEB. 

La campanya permetrà al client del comerç local tres opcions: pagar 50 euros i comprar al comerç de la seva tria per valor de 60 euros, pagar 100 i comprar per 120 o bé pagar 160 i comprar per 200. La injecció total de diners és de 10.000 euros. "No volem que ningú tingui excusa per marxar de la ciutat aquestes festes", ha expressat la regidora Rifà. 

En tercer lloc, Berga Comercial impulsa una nova edició de "L'Element discordant" als aparadors. Es tracta que els ciutadans endevinin quin és l'element de cada aparador que no lliga amb la resta i emplenin una butlleta. Els participants entraran en el sorteig d'una bicicleta de muntanya. "Altres anys regalàvem una consola però aquest any hem pensat que fos una bicicleta perquè sigui una opció molt més sostenible", ha exposat Xavi Orcajo. 

En quart lloc, els botiguers col·locaran tions de Nadal per tota la ciutat perquè els més menuts s'hi facin fotografies. "Hem repartit set tions en diferents punts perquè el màxim d'espais estiguin el més decorats possible", ha apuntat Orcajo. 
 

Presentació de les accions de la campanya comercial de Nadal. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Finalment, s'està enllestint un gran mural de l'artista Slim a la paret d'un edifici entre la Ronda Moreta i la plaça de la Creu, "una de les portes d'entrada a l'eix comercial del Carrer Major". Segons Orcajo, "aquest és un punt d'unió entre diversos eixos comercials, com el Carrer Major, el passeig de la Pau i el carrer del Roser" per això és important que llueixi el màxim possible. L'artista acabarà l'obra en pocs dies i està previst poder-la inaugurar el cap de setmana del 12 i 13 de desembre. 

Arxivat a