Casserres rep un pla de millora de l'enllumenat públic

El cost estimat de les accions previstes per millorar l'eficiència de la xarxa és de 276.550 euros

Redacció
04 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:42h
Vista del municipi de Casserres
Vista del municipi de Casserres | Aj. Casserres
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Casserres el Pla director de l'enllumenat públic del municipi, un treball que parteix de l'elaboració de l’inventari de tots els punts de llum i dels quadres de comandament de les línies elèctriques amb les seves característiques, incloent la revisió del seu estat de conservació. A partir d’aquest estudi s’ha elaborat un pla d’actuació per a la millora del conjunt d’enllumenat públic amb un cost estimat de les accions previstes en 276.550 euros.

El treball ha estudiat els nivells d’il·luminació que hi ha actualment als carrers del municipi i els que serien desitjables, així com les incidències del reglament d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn de les instal·lacions. Amb tota aquesta informació s’ha elaborat un pla d’actuació per millorar el conjunt de l’enllumenat, augmentant el rendiment de la xarxa i generant un estalvi econòmic i energètic, contribuint d'aquesta manera a la millora del medi ambient.

El pla director de xarxes de serveis és una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora de les xarxes de titularitat municipal d’aigua potable, enllumenat públic i clavegueram. Els plans inclouen l'inventari de la xarxa, una diagnosi sobre el seu estat, i propostes de millora, amb les característiques tècniques i un pla d'etapes d'inversió.