La CUP i ERC tomben una moció de Junts pel futur de Ràdio Berga perquè defensen que el govern hi està treballant

L'executiu local ha començat fa poc el desmuntatge de l'actual espai i busca unes instal·lacions municipals per traslladar-hi el material

03 de desembre del 2020
Actualitzat a les 22:22h
Instal·lacions de Ràdio Berga (arxiu).
Instal·lacions de Ràdio Berga (arxiu). | ND
La moció del grup municipal de Junts per Berga que buscava aconseguir un acord municipal per a la reactivació de l'emissora Ràdio Berga ha estat rebutjada amb els vots negatius de la CUP i ERC i els vots favorables de Junts i el PSC.

El regidor de Comunicació del govern de la CUP, Ivan Sànchez, ha agraït "el to positiu" de la moció, però ha argumentat que "el dia d'avui la voluntat d'aquest equip de govern ja és la de tirar endavant la ràdio, hem començat amb el desmuntatge del material i estem buscant un espai municipal que sigui definitiu". Segons Sànchez, "ja hem començat el procés per tornar a tenir ràdio municipal i de qualitat a la nostra ciutat". Ivan Sànchez ha fet un esment a l'anterior regidor de l'àrea, Francesc Ribera Titot, ja que, ha dit, "es va trencar les banyes per intentar constituir de nou Ràdio Berga, per bé que no se'n va sortir, perquè va haver-hi diferents impediments". 

Sànchez ha afirmat que, ara mateix, "la voluntat és tornar a muntar la ràdio en un espai municipal" i retornar les emissions. Per això, "el regidor Miró està treballant per reservar una partida per la persona o persones que s'hagin de fer càrrec l'emissora en els pressupostos de 2021", ha afegit. 

"Si la moció s'hagués presentat al setembre, el nostre sentit del vot seria un altre, però en aquests moments ja hem fet passos en aquest sentit", ha exposat el regidor de govern.

La moció, de la qual ha fet lectura Marc Marginet (Junts per Berga), instava a l'equip de govern de la CUP "a realitzar els passos necessaris per reactivar l’emissora municipal Ràdio Berga, procedir a la creació i constitució dels seus òrgans de govern, reservar una partida pressupostària per tal de garantir-ne el funcionament i, en concret, per la contractació d’un director o directora". Marginet ha insistit que "volem que s'activi ja que entenem que la ràdio és bàsica per la ciutat; i instem l'equip de govern a fer els passos necessaris, més enllà de les promeses". "Esperem que la ràdio sigui una realitat el 2021", ha reblat el regidor de Junts. 

El portaveu d'ERC, Ramon Camps, ha fet costat a la CUP sobre aquesta qüestió, tot destacant que la ràdio ha estat sempre important per Esquerra: "podem dir que en la darrera legislatura el regidor Pujals va perseguir el tema amb insistència, constatant que hi ha problemes que ho dificulten". Camps ha incidit que "ens sembla un xic oportunista, el fet que aparegui aquesta moció justament quan ha sortit la notícia que l'Ajuntament de Berga està desmuntant el local i traslladant el material a instal·lacions municipals". El republicà ha defensat que "el projecte està en un punt que s'ha de poder debatre d'alguna altra manera, aquesta que plantegen no és la millor". 

La CUP i ERC van establir a l'octubre les bases de l'acord per governar plegats en coalició a la ciutat, però fins ara no han fet públiques novetats sobre l'estat d'aquestes negociacions. 

Per la seva banda, el regidor del PSC, Abel García, ha fet constar que ell mateix va demanar aquest mandat quin havia de ser el futur del local de la ràdio per la quota de lloguer que s'estava pagant. "Aleshores vaig comprar l'explicació del regidor Sànchez, que em va dir que costava més diners treure el material del local que qualsevol altra despesa que es pogués fer", ha estat crític. García ha exposat que "comparteixo l'esperit de la moció que es planteja, valoro el que es proposa i hi dono el vot favorable". 

El regidor Ivan Sànchez ha admès a García que, fa uns mesos, tenia uns càlculs sobre la taula que indicaven que treure el material del local podia resultar més car que mantenir-lo. "Però la situació canvia, tot flueix, s'havia de prendre una decisió i, finalment, he optat per desmuntar el local. No desmantellem res sinó que traslladem el material", ha dit.
Arxivat a