coronavirus

L'Ajuntament de Berga no cobrarà el 2021 la taxa de terrasses a bars i restaurants

La regidora Roser Rifà ha destacat al ple que "l'exempció del pagament s'allargarà tot l'any per afavorir en la mesura que sigui possible la recuperació del sector"

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 3 de desembre de 2020 a les 19:09 |
Ple telemàtic de Berga, aquest dijous. | P. M. A.
El ple de l'Ajuntament de Berga ha aprovat per unanimitat la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses a bars i restaurants per a 2021. 

La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha destacat que es tracta d'una acció complementària a les emmarcades dins el pla de xoc municipal per pal·liar els efectes de la crisi causada per la Covid-19, especialment tenint en compte la situació d'incertesa que està afectant el sector de l'hostaleria i la restauració. Cal tenir en compte que, entre octubre i novembre, bars i restaurants han estat tancats gairebé un mes per reduir els efectes de la segona onada de la pandèmia.


El consistori ja va aprovar "una disposició transitòria" el passat mes de juny per deixar de cobrar l'ordenança fiscal de terrasses als establiments d'hostaleria i restauració durant el segon semestre de 2020. En aquest sentit, l'exempció de la taxa de terrasses durant el 2021 és una mesura continuïsta per minimitzar els efectes de la crisi sanitària. "El termini serà el 31 de desembre de 2021, de manera que l'exempció del pagament s'allargarà tot l'any per afavorir en la mesura que sigui possible la recuperació del sector", ha assegurat Rifà. 

El portaveu de Junts per Berga, Ferran Aymerich, s'ha mostrat favorable a aquesta mesura per ajudar el sector, com també ho ha fet el regidor del PSC, Abel García, si bé ambdós han mostrat "neguit" per si la mesura podria entrar en vigència ja l'1 de gener, tenint en compte els terminis legals necessaris per aplicar-la. El regidor d'Hisenda Marià Miró els hi ha assegurat que no hi haurà problema: "La meritació per pocs dies de gener està prevista, en som conscients i podem confirmar que ningú haurà de pagar el rebut de terrasses el 2021", ha afirmat. 


Per la seva banda, el portaveu d'esquerra Ramon Camps també ha anunciat que el vot del seu grup seria favorable i ha destacat que "gairebé és una obligació" per part de l'ajuntament donar suport "a un dels sectors més afectats per la crisi".  Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació