TEATRE

Tràfec Teatre guanya un premi per «Assaig T4» en un festival referent de l'escena amateur espanyola

La companyia teatral també estava nominada a Millor Direcció i Millor Escenografia per aquest muntatge

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 3 de desembre de 2020 a les 17:49 |
Premiats al festival de teatre amateur de Rivas Vaciamadrid. | Ay. Rivas Vaciamadrid
Tràfec-Teatre ha guanyat el Premi al Millor Grup al 25è Festival de Teatro Aficionado 2020 de Rivas Vaciamadrid per la seva obra "Assaig T4". La companyia teatral també estava nominada a Millor Direcció i Millor Escenografia per aquest muntatge. Els berguedans eren una de les 6 companyies finalistes de les més de 150 que es van presentar al certamen provinents de tots els racons de l'estat espanyol. 

Tràfec Teatre va haver de desplaçar-se a Madrid per interpretar "Assaig T4" tal com indicaven les normes del festival, i posteriorment va assistir a la gala de recollida de premis que es va fer al Auditorio Pilar Bardem. El Festival de Teatro Aficionado de Rivas Vaciamadrid complia en aquesta edició un quart de segle posicionat com a referent de l'escena no professional. "Vam fer mans i mànigues per poder-hi anar, necessitàvem presentar tot de documentació per les actuals restriccions", ha explicat Lydia Canals, directora de Tràfec Teatre. "Tots els premis són importants, perquè signifiquen que l'obra agrada molt", ha afirmat Canals.


La companyia teatral berguedana ha portat el muntatge sobre l'holocaust a més d'una trentena d'escenaris des que van presentar-lo al Teatre Municipal de Berga l'any 2016. I des que van ser l'única companyia catalana i espanyola convidada al Festival Mundial de Teatre Amateur de Mònaco, l'agost de 2017, no han parat de sorgir nous reconeixements i noves oportunitats per representar l'obra a altres festivals d'Europa, sobretot a Itàlia, on han actuat en diverses ocasions. "És una obra que fa reflexionar sobre la memòria històrica  que ha tingut molt bona acollida, especialment fora de l'Estat. Per això també valorem molt positivament el premi a Madrid", ha incidit Lydia Canals.

"Assaig T4" està inspirada en la Segona Guerra Mundial, en els camps de concentració nazis, però amb un enfocament molt diferent del que s'acostuma a veure en documentals, teatre o televisió. Tràfec interpreta un dia únic, el primer dia de la llibertat dels que han sobreviscut. Una llibertat que es viu profunda i demorada, l'any 1945, un moment que fa repensar moltes coses i que s'allarga fins a la contemporaneïtat. 

 

Tràfec Teatre interpreta «Assaig T4» Foto: Promocional

 

Participació