El Consell Comarcal del Berguedà rebutja la supressió de la parada de bus al centre de Barcelona

La decisió obligarà als usuaris a fer transbord per arribar al centre, la qual cosa implicarà sumar temps al recorregut i, per tant, tenir un transport públic menys competitiu

03 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:56h
Un dels busos de la línia de Berga a Barcelona, ahir a la tarda.
Un dels busos de la línia de Berga a Barcelona, ahir a la tarda. | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal del Berguedà ha mostrat públicament el seu rebuig a la supressió de la parada del bus de Berga a Ronda Universitat que proposa l'Ajuntament de Barcelona. El conseller comarcal de Mobilitat, Abel García, s'ha reunit amb la direcció general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, "per buscar solucions que beneficiïn a tothom i per defensar la qualitat del servei per a les persones que viatgen en autobús, des del Berguedà fins a Barcelona".

García ha expressat que l'equilibri territorial "no és del tot complet al nostre país i moltes gestions, feines, estudis s’han de fer a la capital, per tant, si els berguedans han d’anar a la capital treballarem perquè ho facin en les millors garanties". 

A principis de 2021, es vol traslladar la parada de Ronda Universitat fora del centre de la capital catalana, amb l’objectiu  de descongestionar el centre de la ciutat. Aquesta decisió comportarà que els usuaris de la línia que ve del Berguedà a Barcelona es vegin obligats a fer transbord per arribar al centre, la qual cosa implicarà sumar temps al recorregut i, per tant, tenir un transport públic menys competitiu.

És un canvi que no només afecta la línia del Berguedà sinó que gairebé totes les parades de bus de la Ronda Universitat canviaran d’ubicació el 2021. El trasllat està previst que comenci el primer trimestre de 2021 i les línies afectades són les de Lleida, Berga i Puigcerdà, Olesa-Manresa, Castelldefels-Port Ginesta, Maresme no exprés i Garraf. L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Àrea Metropolitana de Barcelona van acordar el trasllat de gairebé totes les parades d’autobusos supramunicipals que actualment hi ha a la Ronda Universitat de la capital. En total, 11 de les 15 que hi ha ara es volen traslladar a altres ubicacions.