El 80% dels enquestats a Cercs veu bé un parc d'energies renovables a la Tèrmica

La llista municipal CLAM-AM realitza un qüestionari per conèixer les inquietuds de la gent del poble

Redacció
12 de maig del 2015
Actualitzat a les 10:34h
El tancament deixa sense feina 46 persones i una vuitantena més que indirectament treballaven per la central a través d'empreses subcontractades.
El tancament deixa sense feina 46 persones i una vuitantena més que indirectament treballaven per la central a través d'empreses subcontractades. | ACN
El grup polític CLAM-AM, vinculat a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha presentat els resultats de l'enquesta porta a porta i mitjançant una plataforma digital que ha realitzat per conèixer les preocupacions i inquietuds de la gent de Cercs. Un qüestionari en què hi han participat un total de 63 persones, 36 de les quals per la via analògica i 27 a través d'Internet. 

En aquesta enquesta, la candidatura liderada per Marie Kapretz preguntava sobre alguns dels aspectes que creien que s'havien de millorar al municipi, què resultaria important per dignificar el poble, la relació que ha de tenir l'Ajuntament de Cercs amb el procés cap a la independència de Catalunya i, finalment, sobre un dels projectes estrella de la llista, la realització d'un parc d'energies renovables a les instal·lacions de la Central Tèrmica. 

Sobre el que es pot millorar, la majoria de ciutadans creuen que és el transport, seguit de la televisió, la qualitat de l'aigua, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i una millor transmissió de la informació per part de les administracions. I en referència als aspectes que consideren importants per dignificar el municipi, una gran part de la població enquestada ha destacat la feina, que s'ha distingit per sobre de les altres opcions; la formació, la vida als barris i l'habitatge. 

Pel que fa a la implicació del consistori amb el procés sobiranista, tres quartes parts dels enquestats creuen que s'hi ha d'implicar “molt”, mentre que el quart restant queda repartit entre persones que consideren que no o que els hi és indiferent. 

Finalment, en referència a la utilitat de la Central Tèrmica, un 80% dels participants estarien d'acord en que es convertís en un parc d'energies renovables com a proposta prioritària. Tots aquests creuen que podria aportar treball i prosperitat al poble, mentre que prop d'un 10% del total no hi estaria d'acord. 
 

Consulta l'enquesta sencera