La Intersindical-CSC guanya les eleccions a Liven per majoria única

El sindicat aconsegueix els 13 representants del comitè d'empresa

02 de desembre del 2020
Actualitzat el 03 de desembre a la 13:33h
Planta de l'empresa berguedana Liven.
Planta de l'empresa berguedana Liven. | Intersindical-CSC
La Intersindical-CSC ha guanyat les eleccions sindicals celebrades a Liven, una de les empreses més grans de la comarca del Berguedà amb producció a Berga i Puig-reig. Liven compta amb una plantilla de gairebé 300 treballadors, i la gran majoria dels que van votar, van ratificar el seu suport a aquest sindicat (única llista que es presentava) que ha obtingut els 13 delegats i delegades que formen el comité d'empresa.

Fonts del sindicat han fet una valoració molt positiva de les eleccions. La seva presència majoritària a Liven confirma que la Intersindical-CSC és cada vegada més important "en la indústria alimentària" i això els avala com "la força" per defensar els drets dels treballadors al sector. 

La Intersindical-CSC es va presentar per primera vegada a Liven com a sindicat de treballadors l'any 2016. Aleshores, ja va arrasar aconseguint 7 dels 9 delegats d'empresa. 

Amb una facturació propera als 50 milions anuals, Liven té les oficines centrals a Sant Cugat del Vallès. L'empresa està dedicada a la fabricació d'aperitius, crispetes i productes tex-mex, per a clients industrials i comercialitzats amb la marca Zanuy.

La Intersindical es defineix com un sindicat nacional català, independentista i de classe, que no està lligat a cap sindicat estatal i que actua en el marc dels Països Catalans. Aquest té una forta implantació a comarques com el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, la Garrotxa, el Maresme, La Selva o el Garraf, així com en els sectors de l'ensenyament, les aigües, el metall, les administracions públiques i les assegurances, i els últims anys està vivint un creixement arreu del país, com és el cas del Berguedà. A més, la Intersindical es declara un sindicat "laic, independent, democràtic i participatiu", i aposta, segons diu, per "una altra manera de fer sindicalisme", molt basada en les seccions sindicals, la participació, el debat i la pressió de l'afiliació. 
Arxivat a