El cribratge massiu de Berga detecta un positiu asimptomàtic

Durant la primera jornada de proves s'han fet prop de 600 testos ràpids a l'Hotel d'Entitats

02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 0:55h
Cribratge massiu a l'Hotel d'Entitats de Berga.
Cribratge massiu a l'Hotel d'Entitats de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Una de les prop de 600 mostres recollides durant la primera jornada de cribratge massiu a Berga ha donat positiu per Covid-19, segons ha pogut saber NacióBerguedà. Concretament, són un 0,18% dels casos on s'han detectat positivitat de la PCR en les mostres recollides. Aquesta persona seria portadora asimptomàtica de la infecció i la podria propagar. El personal sanitari ha avisat al pacient, se li ha indicat l'aïllament i s'ha programat l'estudi dels seus contactes estrets, que hauran de fer un aïllament al domicili de 10 dies.

Aquest dimecres tornen a estar cridats a sotmetre's al cribratge a l'Hotel d'Entitats els veïns i veïnes més grans de 16 anys asimptomàtics. L'horari de les proves serà de 8.30 a 13.30 hores i de 15 a 20 hores. Les proves ràpides, organitzades pel Departament de Salut, amb la col·laboració de l'Institut Català de la Salut, l'Ajuntament de Berga i el Servei de Vigilància Epidemiològica, i que s'han realitzat amb personal de l'equip d'atenció primària del CAP de Berga, es fan per intentar localitzar infectats asimptomàtics i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. Per participar-hi no s'ha de disposar de cita prèvia, tot i que és imprescindible dur la targeta sanitària. 

El risc de rebrot a la capital del Berguedà se situa en 150,41 i la taxa de transmissió (Rho) en 0,50, ambdós índex en tendència descendent des de fa un parell de setmanes. 

Aquí es poden consultar les ubicacions i dates dels cribratges a la Catalunya Central d'aquests dies. Berga és una de les 18 poblacions de la regió que està fent aquestes proves intensives a la ciutadania, com Manresa o Igualada, entre altres. Puig-reig farà un cribratge massiu dijous; i Gironella el portarà a terme divendres, en ambdós casos també en horari de matí i tarda.

Arxivat a