El Berguedà s'implica per tirar endavant una nova edició del programa Esport Blanc Escolar

Uns 750 nenes i nens de 3r i 4t de primària de 23 escoles públiques i concertades de la comarca podran participar en la iniciativa si les condicions sanitàries ho permeten

01 de desembre del 2020
Actualitzat el 02 de desembre a les 11:53h
Un grup d'alumnes rebent les instruccions del monitor en la passada edició (arxiu).
Un grup d'alumnes rebent les instruccions del monitor en la passada edició (arxiu). | ACN
El programa Esport BlancEscolar treballa per seguir endavant amb una nova edició, malgrat la pandèmia de la Covid-19. Aquest dilluns es va celebrar una reunió telemàtica entre el conseller comarcal d'Esports i president del Consell Esportiu del Berguedà, Abel García, el representant Territorial de l'Esport i l'Activitat Física a Barcelona i Comarques de la Catalunya Central, Pere Vilà, i les direccions dels centres d'educació primària de la comarca.

Segons ha explicat en roda de premsa Abel García, es treballa amb la intenció que "a priori l'Esport Blanc Escolar tingui les mateixes condicions de dies i viatges de l'any passat", si bé l'última paraula la tindran els centres i les condicions sanitàries dels mesos durant els quals es fa aquesta activitat.

García ha afirmat que es vol garantir que el programa arribi als mateixos centres escolars i alumnes berguedans que fins ara. A partir de gener i fins al mes de març, uns 750 nenes i nens de 3r i 4t de primària de 23 escoles públiques i concertades de la comarca podran participar en el programa Esport Blanc Escolar 2021 "amb uns protocols estrictes i amb l’objectiu d’educar mitjançant l’esport i apropar la infància al món dels esports d’hivern".

Abel García s'ha mostrat confiat que "no hem de tenir problemes", perquè la pràctica de les diferents disciplines "d’esquí alpí, esquí de fons i surf de neu" es farà per grups-classe. Durant els trajectes amb bus, tots els nens i nenes hauran de portar mascareta i respectar la suficient distància de seguretat. 

García s'ha mostrat convençut que el programa Esport Blanc Escolar permet potenciar la base perquè, en un futur, els infants i joves berguedans puguin competir en modalitats esportives de neu al màxim nivell.

Pere Vilà ha afegit que "des de la Secretaria General de l'Esport la voluntat és tirar endavant aquest programa, una iniciativa que podem dir que és d'èxit". Vilà ha subratllat que l'Esport Blanc Escolar té una especial acollida a la comarca del Berguedà, perquè fins ara és la comarca amb un major nombre d'alumnes participants.

"La màxima normalitat dins l'excepcionalitat"

El representant territorial de l'Esport català ha expressat "la voluntat de tornar a oferir el programa al Berguedà amb la màxima normalitat possible, dins de l'excepcionalitat del moment". També es farà amb els escolars de les comarques de Girona i Lleida. 

"La normalitat ens la marca la mateixa situació que estan vivint els alumnes a les seves escoles, i l'excepcionalitat la necessitat d'apostar per mesures estrictes de protecció contra el coronavirus perquè aquest hivern continuï havent-hi Esport Blanc Escolar", ha dit Pere Vilà. Les activitats formen part del programa educatiu d'educació física. 

Amb un total de 750 alumnes el Berguedà és la comarca del Pirineu català que més participants aporta. El programa va començar el curs 2014-15 amb 31 alumnes d'un sol centre i ha anat creixent fins a aquesta xifra que ja va assolir l'any passat. 

"La taxa de contagi dels menors està científicament acreditada que és mínima i la incidència en la pràctica esportiva és molt reduïda per l'execució dels protocols", ha incidit Vilà. 

El programa Esport Blanc Escolar costa uns 100.000 euros, 77.000 es corresponen a la subvenció del Consell Català de l'Esport i 32.000 euros més que són de transport que assumeix el 100% el consell comarcal.