Berga inicia el cribratge massiu per detectar asimptomàtics

L'Hotel d'Entitats, que acull les proves dimarts i dimecres, ha viscut ja les primeres cues aquest matí

01 de desembre del 2020
Actualitzat el 02 de desembre a les 0:53h
Proves per detectar asimptomàtics a l'Hotel d'Entitats de Berga.
Proves per detectar asimptomàtics a l'Hotel d'Entitats de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha iniciat el cribratge massiu que pretén frenar l'expansió de contagis entre la població major de 16 anys. 

Aquest dimarts han començat les proves, organitzades pel Departament de Salut, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, per localitzar infectats asimptomàtics i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L'Hotel d'Entitats acull el cribratge que durarà dos dies i aquest matí ja ha viscut les primeres cues. Es fan testos ràpids dimarts, 1 de desembre, i dimecres 2, de dos quarts de 9 del matí a dos quarts de 2 de la tarda, i de 3 de la tarda a 8 del vespre.

En roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, van defensar ahir l'eina dels cribratges massius per disposar de més informació sobre l'evolució de l'epidèmia a Catalunya. Fins llavors, només un 1% de les proves fetes en aquests cribratges han estat positives, un resultat que Mendioroz va considerar positiu.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, des de la ciutat, va fer una crida a la població a fer-se la prova per tenir una millor imatge de la situació epidemiològica a la capital de comarca. El Departament de Salut considera que les campanyes són un èxit quan superen el 15 % de participació.

En els propers dies, el Berguedà viurà també cribratges massius a Puig-reig i Gironella en horari de matí i tarda. A Puig-reig, les proves es faran al pavelló poliesportiu, dijous 3 de desembre. El cribratge a Gironella tindrà lloc al casal de la gent gran, a la plaça Campalans, el proper divendres, 4 de desembre. 
 

Nota sobre el mapa: Picant sobre cada marca, es desplega el nom del municipi o districte, la data dels cribratges, el lloc on es faran i la població a qui està dirigit. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi i seleccionar-los millor. En tot cas, cal tenir en compte que les marques assenyalen els municipis o districtes on estan previstos els cribratges, no l'adreça exacte on es faran. Última actualització: dades de l'1 de desembre.

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la Covid-19 a Catalunya, aquest dimarts han començat cribratges intensius en fins a 18 municipis de la Regió Sanitària Catalunya Central. 
 

Cribratge intensiu a l'Hotel d'Entitats de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Cua a la porta de l'Hotel d'Entitats, aquest matí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Arxivat a