Berga fa una crida per omplir els balcons de llums solidaris de Nadal

L'Ajuntament de Berga, Berga Comercial, Taller Coloma i Grup Horitzó presenten una campanya que anima a adquirir els elements nadalencs d'il·luminació que han fabricat les entitats socials

01 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:16h
Presentació de la campanya de llums solidaris de Nadal, aquest matí a la plaça de Sant Pere.
Presentació de la campanya de llums solidaris de Nadal, aquest matí a la plaça de Sant Pere. | Pilar Màrquez Ambròs
La màgia solidària de Nadal arribarà als balcons de Berga gràcies a una iniciativa de llums nadalencs impulsada per l'Ajuntament de Berga, Berga Comercial, Taller Coloma i Grup Horitzó. L'objectiu és que els ciutadans adquireixin els llums de Nadal que han preparat les entitats socials i els facin lluir als seus balcons. 

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Roser Rifà, ha apuntat que "la idea és fer que aquest Nadal la ciutat brilli més enllà del que són els llums pròpiament dits del carrer, que ja és una cosa que fem cada any. Volem corresponsabilitzar la ciutadana i que participi de portar Nadal als seus balcons". Rifà ha destacat que Taller Coloma i Grup Horitzó són dues entitats socials "molt importants" a la ciutat de Berga i que, per això, "creiem que és una iniciativa solidària engrescadora, en el sentit que donem vida a aquestes entitats i les ajudem al seu sosteniment econòmic". 

Per adquirir un d'aquests llums nadalencs s'ha de fer una aportació mínima de 25 euros i estaran disponibles en diferents punts de venda a la plaça Sant Pere, a la plaça Viladomat i al passeig de la Pau, a partir d'aquest pròxim divendres 4 de desembre. 

Els horaris de les parades seran divendres, 4 de desembre, d'11 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 7 del vespre; dissabte, 5 de desembre, d'11 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre; diumenge, 6 de desembre, de 12 del migdia a 2 de la tarda; dilluns, 7 de desembre, d'11 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre; i dimarts, 8 de desembre, de 12 del migdia a 2 dels tarda. 

La directora de Grup Horitzó, Eva Sànchez, ha explicat que Grup Horitzó i Taller Coloma han preparat un total de 240 llums, que es podran comprar en aquests punts i fer que llueixin als balcons. Segons ha descrit, s'han fabricat tres models (una estrella, un arbre de Nadal i una campana) de cinc colors diferents (blau, vermell, groc, blanc i verd). 

La directora de Grup Horitzó ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Berga i Berga Comercial amb les entitats en un any especialment complicat per la pandèmia. En el mateix sentit, s'ha expressat la gerent de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Esther Comellas: "Aquesta és una nova col·laboració amb Grup Horitzó amb qui estem començant a treballar junts, i aquests són uns diners que ens aniran molt bé". 

La vicepresidenta de Berga Comercial, Ermínia Altarriba, ha posat en valor que "des de l'UBIC ens agrada col·laborar amb totes les entitats i quan és un fet solidari i social com aquest, encara més. Amb l'Ajuntament, vam pensar que era una bona ocasió per fer un Nadal més solidari, aquest 2020 més que mai. Se'ns va acudir la possibilitat d'engalanar els carrers de manera que el ciutadà pugui participar de la decoració de Nadal col·laborant amb les entitats. La nostra feina ha estat de coordinació, gestió i suport tècnic i logístic de la campanya".

Altarriba ha fet una crida a la ciutadania a col·laborar en la iniciativa per tal d'il·luminar la ciutat per Nadal per una bona causa. 

 
Arxivat a