VÍDEOS El Berguedà llança una campanya audiovisual per reconèixer la tasca dels sociosanitaris

Les píndoles es publicaran amb la voluntat de dignificar a les persones que treballen en el sector i promocionar l'oferta formativa per obtenir la qualificació de Tècnic d'Atenció Sociosanitari

01 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:46h
Una de les imatges de les píndoles audiovisuals que ha gravat l'Agència.
Una de les imatges de les píndoles audiovisuals que ha gravat l'Agència. | ADBerguedà
L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha impulsat una campanya que consta de set píndoles audiovisuals per posar en valor els professionals sociosanitaris. La campanya neix amb la voluntat de dignificar a les persones que treballen en el sector i promocionar l'oferta formativa per obtenir la qualificació de Tècnic d'Atenció Sociosanitari a persones dependents en institucions socials.

El president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, ha afirmat que "estar al costat de tot el sector sanitari i dignificar-lo ha estat de vital importància per afrontar la situació de pandèmia". "És per això que necessitem personal per seguir cuidant de les persones que més estan patint, no podem abaixar la guàrdia i la demanda laboral de tot el sector és molt elevada", ha assegurat.

Segons Vall, "amb aquesta campanya volem destacar la importància de les persones treballadores i, d'altra banda, acabar amb la barrera de la por i la inseguretat per estar a la primera línia de la Covid-19".

L'ADBerguedà manté una estreta relació amb el sector sanitari de la comarca, tant per temes de formació i capacitació de personal, de gestió d'ofertes de feina i derivació de treballadors/es, i també per temes d'emprenedoria i creació de nous espais d'atenció sanitària. Per aquest motiu des del 2019 es celebren reunions de coordinació i es manté contacte directe amb diferents centres de salut.



Des de l'any 2013, l'Agència forma a professionals de l'atenció sociosanitària a persones amb dependència i des de llavors ja ha portat a terme nou edicions d'aquesta formació, per la qual hi ha passat fins a 135 alumnes. Al gener, s'inicia una nova edició d'aquesta formació. Des de l'inici de la pandèmia des de l'ADBerguedà s'ha creat, a més, una borsa comarcal "amb la qual s'ha cobert el 100% de les demandes que ens han fet arribar les residències i centres sanitaris de la comarca", segons han exposat els responsables de l'ens en un comunicat de presentació de la campanya als mitjans.

Després de la llarga trajectòria de relació amb el sector sanitari, i amb el sobreesforç que els serveis sanitaris han realitzat aquests últims mesos, s'ha considerat pertinent impulsar aquesta campanya audiovisual, que "dona veu a diferents agents que intervenen en el món sociosanitari" a la comarca: Tècnics/es d'atenció sociosanitària, persones ateses a les residències, professionals de centres de dia, residències, estudiants i formadores.

Fins a quatre d'aquests vídeos ja estan disponibles al canal de youtube de l'ADBerguedà, mentre que els altres tres es publicaran un per setmana a partir del 7 de desembre. En aquests vídeos es tracten diversos aspectes del sector sanitari, com és la importància de la formació i de la vocació; les possibilitats de futur d'aquesta professió i l'estabilitat laboral; la importància del vincle socioafectiu amb les famílies, l'empatia dels treballadors, la comunicació, relació interpersonal, entre altres.