El Berguedà reclama que el confinament perimetral per comarques s'avanci

El Consell Comarcal se suma a la petició d'altres comarques, com el Ripollès, la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pla d’Urgell, el Pallars Jussà o el Pallars Sobirà

30 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:11h
Josep Lara, amb màscara, en roda de premsa (arxiu).
Josep Lara, amb màscara, en roda de premsa (arxiu). | CC Berguedà
El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, reclama que el confinament perimetral municipal de caps de setmana es revisi i passi abans del previst a una delimitació comarcal. El confinament perimetral municipal s'acaba el dilluns dia 7, enmig del pont festiu, però els dos primers dies es mantindrà, de manera que encara no es podrà canviar de municipi. 

Segons Lara, l'actual limitació de moviment, que s'aplica des de les sis del matí de divendres i fins a les sis del matí de dilluns, "no permet a veïns de municipis petits a desplaçar-se a serveis bàsics que no poden trobar al seu municipi". 

És per això que Josep Lara se suma a la petició d’altres presidents i d'alcaldes de comarques amb poca densitat de població com el Ripollès, la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pla d’Urgell, el Pallars Jussà o el Pallars Sobirà, que demanen que aquest confinament sigui comarcal com més aviat millor.

Josep Lara considera que caldria defugir els centralismes i apostar per mesures més asimètriques per a un país tan divers com Catalunya: "mesures consensuades amb els sectors econòmics afectats i amb el territori". 

El president del Consell Comarcal del Berguedà creu que el confinament perimetral comarcal serà una millor mesura per a diversos sectors com la restauració, la cultura, l’esport, el comercial i tants altres. Això, fins que les dades de la pandèmia de la Covid-19 no permetin flexibilitzar més les mesures.