obres

Gironella rebrà 200.000 euros dels pressupostos estatals per recuperar la Via del Carrilet

Es tracta d'un itinerari d'uns 2 quilòmetres pensat per a vianants i ciclistes i emmarcat en el projecte de transformació de l'entrada sud del municipi

per Pilar Màrquez Ambròs, 30 de novembre de 2020 a les 18:49 |
Simulació del projecte de la Via del Carrilet, a Gironella. | Aj. Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gironella rebrà 200.000 del govern espanyol per començar a executar el projecte de recuperació de la Via del Carrilet, gràcies a una esmena del PDECat als pressupostos de l'Estat 2021. Es tracta d'un itinerari d'uns 2 quilòmetres pensat per a vianants i ciclistes amb un cost d'entre 600 i 700.000 euros. L'alcalde David Font ha valorat l'esforç en la recerca de recursos "per transformar Gironella" que s'està portant a terme des de l'Ajuntament.
 

Transformació de l'entrada sud i mirador cap al riu

L'actuació s'emmarca en la transformació de l'entrada sud del municipi que contempla la creació d'una rotonda nova a un extrem de l'Avinguda de Catalunya, a la zona on actualment hi ha l'antic escorxador, que s'utilitza de magatzem de la brigada municipal. En aquest espai, s'hi preveu un nou parc urbà que servirà d'entrada a la zona sud del nucli amb una zona verda i amb nous aparcaments amb l'objectiu d'atorgar protagonisme al riu Llobregat amb un mirador que necessitarà de la construcció d'un mur. El pressupost inicial estimat se situa en els 1,4 milions d'euros.


No obstant això, el consistori ha comprovat que el mur s'ha de construir a més profunditat i això ho situarà al voltant dels 2 milions. 

L'Ajuntament de Gironella disposa d'una ajuda de 382.627 euros per fer aquesta obra dels fons FEDER i de 250.000 euros del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), a més de l'aportació estatal que l'alcalde ha anunciat aquest dilluns. 

Font s'ha mostrat satisfet a aquest diari per la xifra de 200.000 euros que s'obtindrà a través de l'esmena als pressupostos de l'Estat. Ha recordat que a Gironella és la segona vegada, des que ell és alcalde, que s'obté una ajuda estatal directa d'aquestes característiques. 

El maig del 2019, l'alcalde David Font, va presentar el projecte de reforma de l'entrada sud al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. L'acte en plena campanya electoral va servir per donar un primer cop d'ull al projecte i presentar les primeres imatges de com ha de lluir en el futur una zona que, a hores d'ara, ja és molt transitada i que potenciaria la mirada al riu. 

 

Participació