coronavirus

Berga espera que la residència Sant Bernabé sigui verda aquest dimecres

Actualment ja només hi ha 4 persones positives per Covid-19, tots treballadors que encara no han pogut reincoporar-se a la feina

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 30 de novembre de 2020 a les 13:38 |
Residència Sant Bernabé de Berga (arxiu). | FHSB
Berga espera que la residència Sant Bernabé sigui considerada "verda" aquest dimecres després que la situació epidemiològica s'hagi estabilitzat. "Ja són 37 les persones residents que han passat la Covid-19 i estan immunitzades. És una grandíssima notícia", ha valorat l'alcaldessa Montse Venturós en roda de premsa aquest dilluns. En el moment que el Departament de Salut ho autoritzi, es podran tornar a permetre les visites dels familiars a la residència. 

De les 48 persones positives que hi havia a l'interior del centre assistencial berguedà, entre usuaris i personal, un 90% ja ha superat la malaltia i ha generat anticossos, segons els resultats dels testos serològics de la setmana passada.  


Durant les últimes sis setmanes, la residència Sant Bernabé ha hagut de fer front a un brot de coronavirus que ha sumat un total de 8 defuncions. Però actualment ja només hi ha 4 persones positives per Covid-19. Són 4 treballadors de la residència que encara no han pogut reincorporar-se a la feina, però la resta ja ha tornat al seu lloc de treball.  

Entre dijous i divendres de la setmana passada es va desinfectar la residència i s'ha pogut iniciar la tornada a la normalitat del centre residencial. Els avis han pogut tornar als espais comuns després de 5 setmanes tancats a la seva habitació. "És una meravella, ens podem imaginar que és viure en una habitació sense la companyia habitual ni les visites dels familiars durant 5 setmanes", ha afirmat Venturós. 


Venturós ha confirmat que la residència Nostra Senyora de Queralt, coneguda com Les  Germanetes, continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades han permès al centre residencial mantenir el distintiu de residència "neta o verda" durant aquesta segona onada.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació