Política

Alba Camps, primera candidata pel Berguedà a la llista d'ERC al Parlament

L'actual delegada del Govern a la Catalunya Central va sortir escollida pel 59% dels vots al congrés comarcal del Berguedà

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 27 de novembre de 2020 a les 20:25 |

Alba Camps, actual delegada del Govern a la Catalunya Central. Foto: Cedida


ERC ha escollit la delegada del Govern, Alba Camps, com a candidata comarcal per a les eleccions catalanes. Aquest dijous, 26 de novembre, es va celebrar de forma telemàtica el congrés comarcal d’Esquerra Republicana al Berguedà amb una participació de més del 50% de la militància comarcal per escollir les persones representants de la comarca a les llistes electorals del 14 de febrer. Camps va sortir escollida pel 59% dels vots. La reunió també va servir per escollir el conseller comarcal i regidor d'Avià Josep Subirana com a número 2 al Berguedà.


Alba Camps va expressar en el seu parlament que, com a delegada del Govern a la Catalunya Central, "en els últims anys he tingut l’oportunitat de conèixer a fons la nostra realitat, no només la comarcal sinó la regional", així com "el seu enorme potencial i també els seus dèficits". Segons Camps, "som una comarca amb molt a dir i a decidir, però necessitem les eines i recursos per executar els nostres projectes com polítiques d’habitatge al món rural, projectes econòmics estratègics (forestal, agroalimentari...), infraestructures dignes i no radials". 

Camps és militant de la secció local de Puig-reig, regidoria de l’Ajuntament de Puig-reig des de l'any 2015 i actual delegada del Govern a la Catalunya Central des del 2019. 

 
La presidenta comarcal Raquel Sala va encoratjar els assistents al congrés a guanyar les eleccions a la comarca, "tot fent una campanya de proximitat, exposant les principals línies d'actuació d'ERC i escoltant més que mai a la veu de ciutadania de la comarca".

 

Participació