coronavirus

L'hospital de Berga frena els morts i segueix reduint els ingressats per coronavirus

Primera setmana sense defuncions des de finals d'octubre

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 27 de novembre de 2020 a les 13:45 |
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital Sant Bernabé té 13 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19 i, per primera vegada des de finals d'octubre, ha passat tota una setmana sense registrar cap defunció. Des de divendres passat, han ingressat 7 pacients per Covid, s'han donat 13 altes i s'ha fet un trasllat a l'UCI.

La xifra de morts amb coronavirus se situa des de l'inici de la pandèmia en 63, de les quals 16 s'han hagut de lamentar aquest mes de novembre. 


En el seu balanç setmanal de l'hospital s'informa que hi ha 3 pacients ingressats més, que van ser positius per Covid, però que ara ja s'han negativitzat.

El nombre de pacients positius a la planta Covid s'ha reduït dràsticament, tenint en compte que la setmana passada se'n comptaven 22. 


Pel que fa als professionals, actualment n’hi ha 10 amb diagnòstic de Covid-19.

Tornen a permetre's les visites a la planta no-Covid

La millora de la situació epidemiològica al Berguedà permet, a partir d'aquest dissabte, tornar a permetre les visites a les persones que estan ingressades a les plantes no-Covid del centre assistencial. La visita ha de ser de la mateixa persona durant almenys 10 dies consecutius i s'ha de fer sempre de 12.30 a 14.30 hores. Per accedir a l'hospital, cal passar per un control d'accés per registrar-se i cal portar l'identificatiu que s'entregarà a l'entrada en un lloc visible en tot moment. 

A la planta Covid no estan permeses les visites a les persones hospitalitzades, llevat de situacions com menors, diversitat funcional o finals de vida. 

Segons comuniquen fonts de l'hospital, el personal mèdic truca els familiars per donar-los informació sobre el pacient de dilluns a divendres. El cap de setmana, si no hi ha canvis importants, no es truca. 

Es demana a les visites respectar les normes de seguretat per la Covid-19.

El servei de recollida de roba neta i bruta només es continuarà fent a la planta Covid i serà de dilluns a divendres de 14 a 15 hores i de 18 a 19 hores i dissabtes de 9 a 13 hores. Als pacients, se'ls recomana tenir la roba indispensable per a dos dies: necesser, roba interior, sabatilles, bata i pijama.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​
​​​

 

Participació