La majoria de contagiats a la residència Sant Bernabé han generat anticossos contra la Covid-19

44 de les 48 persones a qui s'ha fet la serologia han donat positiu a la mateixa, fet que significa que el seu sistema immunitari ha desenvolupat defenses envers el coronavirus

26 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:12h
Entrada de la residència Sant Bernabé, el passat mes de juny (arxiu).
Entrada de la residència Sant Bernabé, el passat mes de juny (arxiu). | FHSB

Una majoria de les persones que van contagiar-se de coronavirus a la residència Sant Bernabé han generat anticossos contra el virus. En total, 44 de les 48 persones a qui s'ha fet la serologia (el 91,66%) han donat positiu a la mateixa, fet que significa que el seu sistema immunitari ha desenvolupat defenses envers el coronavirus. Les proves es van fer divendres passat a residents i personal del centre residencial. Davant d'això, aquest dijous s'ha començat a desinfectar les plantes de la residència, demà s'enllestirà aquesta desinfecció, i la setmana que ve s'acordarà el protocol per procedir a una desescalada dins la residència.

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat als mitjans que aquestes dades "són una molt bona notícia". Les serologies indiquen que només hi ha 4 persones que no tenen anticossos i la resta ha generat defenses contra el virus. En altres residències, hi ha hagut generació d'anticossos "en un 60% o un 70% dels casos, però a la residència Sant Bernabé estem parlant d'una xifra molt més elevada", ha valorat positivament Venturós. 

"A partir de la setmana vinent podrem començar a normalitzar la situació de la residència, és a dir que haurem de veure quins protocols ens envien i ens marquen des del departament de Salut, per tal de saber com poden tornar a rebre visites els avis i àvies que viuen al centre i quin haurà de ser el protocol d'entrada", ha subratllat Montse Venturós.

Tornada a la normalitat progressiva

L'alcaldessa ha exposat que la desescalada "haurà de ser progressiva i seguint tots els protocols", després de cinc setmanes durant les quals els usuaris de la residència no han pogut sortir de les habitacions ni rebre visites.

"La situació ha estat molt complexa, hem de pensar que els avis i àvies han estat cinc setmanes aïllats en una habitació sense visites de les famílies, crec que això ens dona una imatge molt completa de com han viscut aquestes persones tot el procés. Per tant, estem molt contents de tornar a una certa normalitat, que es puguin retrobar amb els seus companys i els seus familiars", ha reflexionat Venturós.

"Sabem que costa moltíssim i que és una situació emocionalment molt complexa, ara demanem una mica més de paciència, per poder aconseguir que el mes de desembre estigui restablerta la normalitat al centre", ha conclòs la batllessa.

Arxivat a