Detinguda una noia de 18 anys per robar més d'11.000 € mitjançant fraus amb targetes bancàries

La suposada lladre sostreia les targetes al metro de Barcelona i adquiria els diners enganyant treballadors de les oficines de Gironella, Berga, Puig-reig, Navàs, Balsareny i Sallent

Redacció
04 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:32h
Els Mossos d'Esquadra han detingut una noia de 18 anys veïna de Cerdanyola del Vallès per suposadament robar targetes de crèdit al metro de Barcelona i extreure més d'11.000 euros dels seus comptes bancaris. Ho feia, segons han explicat, fent-se passar per la titular i enganyant els treballadors de les oficines on actuava, concretament, a Berga, Puig-reig, Gironella, Navàs, Sallent i Balsareny. Aquesta va ser la sospita inicial de la Unitat d'Investigació de l'Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASMET), que ha actuat en col·laboració amb les unitats d'investigació de les comissaries de Berga i de Manresa.

Concretament, la investigació va començar per voler esbrinar la identitat de la persona que havia furtat, al metro de Barcelona, una cartera de mà amb un DNI, un permís de conduir i una targeta bancària que, posteriorment, havia tingut fins a sis extraccions fraudulentes a oficines del Berguedà i del Bages. De fet, i segons ha detallat la policia catalana, l'autora anava a diferents seus de la mateixa entitat bancària on, mostrant el DNI i el permís de conduir, demanava un extracte dels últims moviments del compte. 

Una vegada el tenia, la detinguda l'estudiava i analitzava i, al cap d'uns dies, tornava a les oficines i demanava per finestreta quantitats en efectiu que prèviament ja coneixia que s'havien ingressat al compte corrent. Als treballadors, aquesta noia els indicava els dies d'ingrés en què s'havien realitzat les transaccions, un fet que els generava confiança i, per tant, li entregaven els diners. D'altra banda, i per passar desapercebuda, ocultava el seu rostre amb bufandes i mocadors. 

Segons els Mossos, aquesta mateixa persona, que ha estat detinguda i ha quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola, és possiblement la mateixa que, durant l'estiu passat, ja va ser investigada per fets similars. En aquest cas, se li atribueix un delicte d'usurpació d'estat civil, sis delictes d'estafa bancària i una falta de furt.