Covid-19 a les aules

L'Escola Santa Margarida de Gósol, un dels tres centres educatius totalment tancats per la pandèmia

Hi ha aïllats 9 grups escolars de 8 centres educatius del Berguedà, mesura que afecta 195 alumnes

per Pilar Màrquez Ambròs , 26 de novembre de 2020 a les 15:05 |
Imatge de la sortida de l’escola de Gósol, al Berguedà (arxiu). | ACN
La xifra de classes confinades al Berguedà es manté l'última setmana, si bé baixa significament el nombre d'alumnes afectats, ja que hi ha menys aules de secundària en quarantena. Només l'Institut Serra de Noet té 2 grups bombolla aïllats, la resta de casos són d'escoles d'infantil i primària. També cal tenir en compte que l'Escola Santa Margarida de Gósol és un dels tres únics centres de tot Catalunya que estan totalment tancats, si bé tot el centre figura com un únic grup bombolla. 

En total, hi ha 9 grups confinats i 195 alumnes en quarantena a tot el Berguedà, segons fonts del Departament d'Educació. A secundària hi ha dos únics grups confinats a tot el Berguedà: els de l'Institut Serra de Noet.


A infantil i primària en són 7: a l'Escola Santa Maria d'Avià, a l'Escola Sant Joan, a l'Escola Santa Eulàlia, a l'Escola Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà, a l'Escola Lillet Antoni Güell, a l'Escola Sant Martí de Puig-reig i a l'Escola Santa Margarida de Gósol. 

637 dels 5.104 centres educatius de Catalunya acumulen 902 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dijous. Es tracta d'una de les xifres més baixes des de finals de setembre, després que s'hagués arribat al sostre de 3.504 grups tancats el 31 d'octubre, quasi quatre cops més que ara. En el mateix període, el nombre de persones a casa a causa d'algun positiu s'ha reduït de 85.994 a 22.057. En tot cas, fins ara ja s'han detectat 29.173 positius als centres educatius, 2.166 dels quals, els darrers deu dies.


On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu inferior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 14 de gener.


Del total de persones confinades, 21.025 són alumnes (un 1,46% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 26.275 positius. A banda, però, hi ha també 996 docents i personal PAS i PAE confinats, i 36 externs. Així mateix, hi ha només tres centres totalment confinats: a Tortosa (llar d'infants Barrufets), Gósol (escolta Santa Margarida) i Salàs de Pallars (escola Salàs de Pallars). Un 12,5% dels centres, però, tenen com a mínim una aula tancada, molt per sota del 30,3% a què es va arribar a finals d'octubre.

5,4%centres afectats
278 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 101 municipis diferents.
364aules tancades
Menys de mig miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i un centre està totalment clausurat.
10.570persones confinades
De les quals, 9.888 confinats són alumnes (el 0,69% del total), 661 són docents i personal PAS i PAE (0,4%), i 21 és personal extern.
37.561positius detectats
Dels quals, 2.458 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 33.519 positius detectats a alumnes (2,33% del total d'alumnes), 3.713 a docents i personal PAS i PAE (2,26%), i 329 a personal extern.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).


Altres notícies que et poden interessar 

Participació