CiU de Bagà celebra la primera festa Holi amb ganes d'«il·lusionar»

Pep Llamas explica que el seu equip vol aprofitar aquest filosofia per treballar amb la ciutadania

Aida Morales
04 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:39h
Festa Holi organitzada per CiU a Bagà
Festa Holi organitzada per CiU a Bagà | Jordi Escudero

Amb l'arribada de la primavera, algunes comunitats de la Índia celebren un festival de colors, amistat i treball conjunt conegut com festa Holi. Es tracta, de fet, d'un conjunt d'actes amb què es busca allibarar-se dels errors del passat, oblidar, perdonar, i començar una nova etapa. I és amb aquesta filosofia, que aquest dissabte el grup de Convergència i Unió (CiU) de Bagà ha volgut organitzar la primera festa d'aquestes característiques al municipi. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà el cap de llista, Pep Llamas, la idea va sortir de la part més jove de la candidatura, amb l'objectiu d'aproximar-se a la població i transmetre aquest canvi d'etapa que, des del seu partit, consideren tant necessari a la vila. D'aquesta manera, ha apuntat, tornar a “il·lusionar” els veïns de Bagà i, sobretot, els petits i joves, que són alguns dels que més estan patint la situació actual. 

“Nosaltres volem aprofitar aquest sentit de treball conjunt que transmet la filosofia Holi”, ha declarat Llamas, que ha aprofitat per explicar que, un dels objectius de CiU si assoleix l'alcaldia de Bagà serà “cohesionar, activar i motivar la participació ciutadana”. Així mateix, ha afirmat que una de les tasques del nou equip de govern haurà de ser “promocionar activitats” a través de les diverses associacions i entitats i, en el mateix sentit, “no posar pals a les rodes”.

En aquesta primera festa Holi hi han participat un centenar de persones, el que des del grup convergent s'ha considerat tot un èxit. Davant d'aquest fet, no es descarta realitzar una segona edició del festival de cara a la primavera del 2016. 

Telèfon de participació

Segons ha destacat Llamas, la voluntat participativa dels baganesos s'està fent evident durant aquesta precampanya. Tant és així, que “està trucant molta gent” al telèfon de la candidatura que es va posar a disposició de la ciutadania per comentar, preguntar o criticar aquells aspectes polítics, socials i econòmics del municipi que els pertorbessin. 

“Ens està trucant molta gent”, ha assegurat l'alcaldable, i ha recordat que aquest mateix número de telèfon serà el que tindrà a disposició l'alcalde de la vila, si CiU arriba a governar.
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Bagà 2007 i 2011

 

Participants a la festa Holi de CiU de Bagà Foto: Jordi Escudero