El Taller Coloma dona protagonisme als serveis essencials en el seu desè calendari solidari

Cada any s'aconseguien uns 3.000 euros de benefici net per destinar al centre de treball, i enguany esperen assolir 5.000 euros gràcies a la incorporació d'un patrocinador

24 de novembre del 2020
Actualitzat el 25 de novembre a les 10:18h
Presentació del nou calendari solidari del Taller Coloma.
Presentació del nou calendari solidari del Taller Coloma. | Pilar Màrquez Ambròs
Personal mèdic i d'infermeria d'hospitals i CAP, professionals de les residències d'avis, cossos de seguretat, treballadors d'emergències mèdiques, farmacèutics, empleats dels serveis de neteja i del porta a porta, transportistes, productors agroalimentaris, botiguers i mitjans de comunicació. Els serveis essencials durant la crisi de la Covid-19 protagonitzen, al costat dels nois i noies del centre de treball, el nou calendari solidari del Taller Coloma, una iniciativa que celebra els 10 anys de vida aquest 2020. Cinc fotògrafs de l'AFTDAO han fet fotos per cada mes i la dissenyadora Ermínia Altarriba hi ha afegit dibuixos fets per usuaris del Taller Coloma "per donar-hi un toc festiu", malgrat les dificultats de la pandèmia.

La nova edició del calendari es presentarà diumenge en un documental de 20 minuts que emetrà Televisió del Berguedà, ja que les limitacions de la Covid-19 impedeixen fer el tradicional acte al Pavelló de Suècia. 

La directora del Taller Coloma, Carme Balletbó ha emfatitzat que els diners que es recaptin en la venda dels calendaris es destinaran a cobrir necessitats del centre per determinar. Enguany, seran més diners perquè l'empresa Bergadana fa de patrocinador i assumeix el cost de la impressió del calendari, que puja uns 2.400 euros.

Cada any s'aconseguia uns 3.000 euros de benefici net, i enguany els responsables del Taller Coloma esperen assolir els 5.000 euros gràcies al patrocinador, segons ha estimat la gerent Ester Comellas. Els calendaris costen 5 euros cadascun i es poden comprar als establiments habituals. 

Carme Balletbó i Ester Comellas han destacat que, per celebrar els 10 anys, el calendari del 2021 presenta cada mes una picada d'ullet a l'aniversari. Segons han apuntat, s'ha buscat que tingui un to festiu, però tenint ben present "la pandèmia de la Covid-19 que ho ha capgirat tot i ha afectat a tothom". Per això s'ha escollit com a títol Els imprescindibles. "Només disposàvem de dotze espais i hem hagut de seleccionar fotos d'algunes de les professions més representatives, si bé n'hi ha moltes més", han recordat.

Els fotògrafs que hi han col·laborat són Judit Lucas, Anna Selga, Sergi Boix, Josep Xoy i Ermínia Altarriba, amb la coordinació de Frederic Garrido.

Els protagonistes, mes per mes

Els protagonistes del calendari han estat, mes per mes, Marta Rigall del Salt del Colom de l'Espunyola amb Encarna Barragan i Meritxell Monell (gener); Josep Maria Serrano, president de Protecció Civil de Cercs, i Jordi Malé, membre de Protecció Civil i treballador del Taller Coloma, amb Ramon Teixidor i Dolors Costa (febrer); Josep Puigpelat i Joan Muñoz, treballadors del SEM Berga, amb Sergi Cutal i Rafa Fernández (març); Albert Comellas, agent dels Mossos d'Esquadra i Salvador Cabra, agent de la Policia Local de Berga, amb Omar Rojo i Carme Ribera (abril); Manel Medina i Eric Calderer, de Televisió del Berguedà, amb Jordi Tañà i Dolors Vilarnau (maig); Aurelia Bejan i Maria Dolores González, treballadores del servei de neteja del CAP de Berga, amb Neus Pedrals i Ramon Maria Casals (juny); i Alexandra Balaneanu de la residència Sant Josep de Puig-reig i Teresa Marín de la residència Sant Roc de Gironella, amb Concepció Escaler i Ivet Sánchez (juliol).

Així com també Ali Amhaouach i Mustafa Chami, treballadors de Tractaments Ecològics S.A. amb Eliana C. Moreno i Jesús Vazquez (agost); Maite Anfruns de la Farmàcia Anfruns de la Pobla de Lillet i Josep Viladés de la farmàcia Viladés de Guardiola de Berguedà, amb Josep Maria Grant i Josep Costa (setembre); Alba Casals i Hugo Buch, treballadors de la llar-residència Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, amb Teresa Pujol i Martí Orriols (octubre); Concepció Medina, directora de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) de Berga i de l'Alt Berguedà, Joan Torres, adjunt de direcció de l'EAP Berga, Sara Martínez, infermera de Salut i Riscos Laborals de l'Hospital Sant Bernabé de Berga, amb Jordi Jordana i Joo-ho Magnet (novembre); i Xavier Vila de Transports Corominas i els representants de BergaComercial Eva Casas de la farmàcia Nova del Vall i Margarida Marmi de la carnisseria Marmi, amb Joan Casals i Anna Garcia (desembre). 

Arxivat a