Bars i restaurants de Berga reobren després d'un mes amb l'alè contingut

Aquest dilluns a la tarda, alguns propietaris s'afanyaven a instal·lar estufes a les terrasses

24 de novembre del 2020
Actualitzat el 27 de novembre a les 21:44h
Aquest dilluns a la tarda alguns propietaris s'afanyaven a instal·lar estufes a les terrasses.
Aquest dilluns a la tarda alguns propietaris s'afanyaven a instal·lar estufes a les terrasses. | Pilar Màrquez Ambròs
La reobertura de bars i restaurants, després de 38 dies tancats, s'ha viscut al centre de Berga amb més gent pel carrer que els últims dies, primers cafès a les terrasses i el personal de les cuines preparant els primers àpats. Clients i restauradors s'han retrobat aquest dilluns amb la incertesa de no saber quan podria haver-hi un nou tancament. A la resta del país, la dinàmica ha estat similar. 

Propietaris de bars i restaurants de la ciutat han expressat a aquest diari que, amb l'augment del teletreball i la incertesa per la situació epidemiològica, molts dels clients que tenien encara no els recuperaran, tot i que n'hi ha que confien en què la feina augmenti les pròximes setmanes, sobretot amb la proximitat de les festes de Nadal. Tot plegat, sense oblidar les múltiples dificultats acumulades de la pandèmia.

Els botiguers consultats creuen que si hi ha més gent al carrer, ells també tindran més clientela.

Un gran desavantatge de l'actual desescalada d'hivern són les baixes temperatures, especialment per una comarca de muntanya com el Berguedà. Amb el fred, els clients volen estar menys al carrer i a l'interior hi caben menys persones, per les restriccions d'aforament. Aquest dilluns a la tarda, alguns propietaris s'afanyaven a instal·lar estufes a les terrasses per contrarestar aquesta problemàtica. 

Esther Olmedo, propietària del Frankfurt Berga, ha explicat que "hem pogut comprovar els registres i hi ha hagut el mateix volum de gent que qualsevol dia de finals de novembre de l'any passat". Pel que fa a les actuals limitacions, Olmedo ha reconegut que "el més preocupant és a l'hora dels sopars i l'aforament interior, nosaltres hem posat dues estufes a la terrassa, perquè vulguis que no donen una mica més de caliu".

Les cinc setmanes de tancament han estat molt dures pels restauradors. En el cas del Frankfurt Berga, Esther Olmedo ha apuntat que "hem optat per comprar un altre cotxe per donar un servei a domicili més eficient i estar preparats pel que pugui passar les pròximes setmanes, donar un bon servei si hi torna a haver un tancament". 

Ara per ara, les terrasses de bars i restaurants poden estar obertes fins a dos quarts de 10 del vespre, fins poca estona abans de les 10 els clients poden anar als establiments a buscar menjar per emportar i es fan entregues a domicili fins a les 11 de la nit. 

El sector avisa que una altra sotragada serà difícil de remuntar, denuncien que els ajuts són i han estat insuficients, i que ara cal aixecar el confinament municipal perquè l'activitat sigui rendible també els caps de setmana.
Arxivat a