L'Ajuntament desmunta el local de Ràdio Berga per portar el material a instal·lacions municipals

El trasllat possibilitarà que el consistori deixi de pagar el lloguer de l'espai, al passei de la Pau

23 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:13h
El local de Ràdio Berga, en un entresòl del passeig de la Pau.
El local de Ràdio Berga, en un entresòl del passeig de la Pau. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Berga ha iniciat el desmuntatge del local de Ràdio Berga. El regidor de Comunicació, Ivan Sànchez, ha confirmat a NacióBerguedà que es procedirà a retirar tot el material i que aquest es traslladarà a un espai municipal que no ha concretat. "Estem desmuntant amb cura el material per portar-lo a instal·lacions municipals", ha explicat. Això possibilitarà que l'Ajuntament deixi de pagar el lloguer del local actual, al passeig de la Pau.  

Ivan Sànchez ha recordat que actualment la llei no permet una altra concessió com la que la ràdio de la ciutat va tenir amb Bífidus Produccions, i la gestió l'hauria d'assumir el consistori.  En un futur, el consistori voldria trobar un model que permeti abandonar la radiofórmula i recuperar contingut d'actualitat, però aquest plantejament necessita temps i pressupost, i no sembla viable a curt termini. "La ràdio ha de ser municipal, no podem fer cap altra concessió i això ens limita moltíssim. El material es porta a instal·lacions municipals i, posteriorment, intentarem construir un projecte", ha apuntat Sànchez.

Ràdio Berga va finalitzar les emissions regulars l'any 2016, i des de llavors mantenia una programació de continuïtat, amb música i indicadors. L'empresa concessionària de la ràdio, Bífidus Produccions, va deixar d'emetre informatius fa quatre anys, després que el 2012 el contracte expirés i aquest es mantingués en fase de pròrroga. Al local del passeig de la Pau, la ràdio tenia dos estudis insonoritzats, a més d'una sala de redacció i altres espais de treball. 

Durant els 10 anys de vida amb aquesta concessió, Ràdio Berga va ser reconeguda amb diversos guardons, acreditant una audiència de 3.000 oients, segons dades de l'Estudi General de Mitjans. A més, unes 200 persones van col·laborar a l'emissora. 
Arxivat a