coronavirus

La residència Sant Josep de Puig-reig torna a ser verda i la Mont-Martí només té un usuari positiu

Dels 90 residents actuals de la Sant Josep, 84 han estat positius (93,3%) i 6 s'ha mantingut negatius (6,6%) | A la Mont-Martí l'inici de símptomes del darrer cas és de fa més de 14 dies i el brot ja no es considera actiu

per Pilar Màrquez Ambròs , Puig-reig , 23 de novembre de 2020 a les 17:13 |
La residència Sant Josep de Puig-reig torna a ser 'verda'. | ACN
Les residències Sant Josep i Mont-Martí de Puig-reig comencen la tornada a la normalitat i els brots de coronavirus d'ambdós centres de gent gran ja no estan actius. 

A la residència Sant Josep de Puig-reig ja no hi ha cap cas actiu i el brot està tancat, segons fonts del departament de Salut de la Generalitat a la Catalunya Central. La residència, per tant, es torna a considerar 'verda'. Dels 90 usuaris actuals del centre, 84 han estat positius (93,3%) i 6 s'ha mantingut negatius (6,6%). Les proves serològiques permeten assegurar que hi ha 65 immunitzats (72,2%). Tal com han indicat les fonts de Salut, des de finals del mes d'octubre, s'han hagut de lamentar 20 defuncions (22,2%) en aquest centre. 


Pel que fa als professionals, 42 dels 73 treballadors han estat positius i/o contactes estrets durant el brot (77,4%). 

A la residència Mont-Martí, del grup Domus Vi, el brot continua considerant-se obert, però des de Salut s'apunta que "ja no és un brot actiu", perquè "l'inici de símptomes del darrer cas és de fa més de 14 dies". Les dades que facilita el Departament de Salut és que ara mateix hi ha 1 un cas actiu i 49 immunitzats d'un total de 85 residents. "Quan es tanqui el brot es podran donar les dades exactes de tota l’evolució del brot", han apuntat des del departament.


Segons les dades obtingudes per aquest diari la darrera setmana, en aquest centre s'han lamentat 9 defuncions per Covid-19 des de l'inici del brot. 

Quant al personal, del total de 116 treballadors del centre residencial, hi ha 22 casos immunitzats i 3 casos actius.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació