25-N

200 alumnes d'ESO de Berga reben formació contra la violència masclista de Creu Roja Joventut

Tres voluntàries de Creu Roja Joventut fan sessions de formació als alumnes de 3r i 4t d'ESO de tots els instituts de Berga

per NacióBerguedà , 23 de novembre de 2020 a les 14:00 |
Uns 200 alumnes d'ESO de Berga han rebut formació contra la violència masclista de Creu Roja. | Creu Roja
200 alumnes d'ESO de Berga reben formació contra la violència masclista de Creu Roja Joventut. Voluntàries de Creu Roja Joventut estan fent uns tallers de prevenció contra la violència masclista, que arribaran a alumnes de 3r i 4t d'ESO de tots els instituts de Berga.

A partir de les sessions que ja s'ha fet, han sortit a la llum conductes i situacions que són formes de control dins de la parella, que poden conduir a la violència física o verbal, i que afecten a les noies.


La formació, la duen a terme tres voluntàries de Creu Roja Joventut, Paula Caserras, Aina Gonzàlez i Laia Borrellas, amb formació en Psicologia, Infermeria i Turisme.

La formació ha fet aflorar episodis de possessió, abús, control, menyspreu, seguiment del carrer i sexisme, de què han estat víctimes les adolescents de Berga. També han detectat com les lletres de les cançons, els rols socials i la cosificació de la dona perpetuen la discriminació de les noies i fomenten la violència masclista.


"Aturar totes les violències no visibles" 

"El nostre objectiu com a agents de canvi és aturar totes les violències no visibles i reduir els números tan elevats de violacions i agressions sexuals", expliquen les voluntàries, i creuen que, en comptes d'això, cal construir "relacions sanes, amb respecte, amor propi, comunicació i confiança".

Víctimes en primera persona

A l'inici de la formació amb els alumnes d'ESO, les voluntàries citen un seguit de situacions de violència i les noies o els nois que s'hi senten identificats com a víctimes, fan un pas endavant, sempre amb els ulls tancats. El resultat és que, quan els obren, s'adonen que hi ha moltes més noies que nois que s'han trobat conductes perilloses. A continuació, les voluntàries expliquen com la violència física és només la punta de l'iceberg, i que, a sota, hi ha conductes que l'alimenten, però que estan més acceptades socialment.

El 25-N, a les xarxes 

El dimecres 25 de novembre, dia internacional contra la violència sobre les dones, Creu Roja Joventut publicarà a les xarxes socials un mural on es podran llegir les reflexiones dels alumnes d'ESO de Berga i acostar-les al conjunt de la població.
 

Formació contra la violència masclista de Creu Roja. Foto: Creu Roja

 

Arxivat a:
Societat, Creu Roja, 25N
Participació