coronavirus

Dues morts més per Covid-19 a la residència Sant Bernabé tot i que la situació tendeix a estabilitzar-se

Els residents i el personal del centre han passat tests serològics i quan es tinguin els resultats això permetrà conèixer millor l'actual situació i començar una desectorització de l'equipament

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 23 de novembre de 2020 a les 12:53 |

Residència Sant Bernabé (arxiu). Foto: FHSB


La residència Sant Bernabé ha registrat dues noves morts per coronavirus la darrera setmana. El còmput total de defuncions a la residència des que fa cinc setmanes es va declarar un brot de Covid-19, s'enfila a 8. Ho ha explicat en roda de premsa l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Venturós ha concretat que un dels decessos va produir-se a l'hospital i l'altre al centre assistencial. 


Els positius acumulats a la residència Sant Bernabé són 40, els mateixos que fa una setmana. Ara bé, divendres passat, els residents i el personal del centre van passar tests serològics i quan es tinguin els resultats això permetre actualitzar la situació del virus al centre i començar una desectorització de l'equipament durant el mes de desembre. Actualment, hi ha tres usuaris de la residència ingressats  a l'Hospital Sant Bernabé. Pel que fa al personal del centre, el nombre d'afectats ha passat de 15 a 10 en l'última setmana. És a dir, que hi ha cinc persones que han pogut tornar a la feina. 

"Més enllà de les dades que puguem estar explicitant setmanalment, hi ha moltíssimes persones a la residència que estan superant aquesta malaltia. Hi ha hagut defuncions, però també hi ha persones que estan superant aquest moment de complexitat màxima, en l'àmbit sanitari però també en l'emocional", ha argumentat Montse Venturós. "Més enllà de xifres, estem parlant de vides i de famílies", ha afegit. 


El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha confirmat que, d'altra banda, la residència de les Germanetes continua sent verda i, per tant, es manté lliure de coronavirus en aquesta segona onada. Sànchez ha estat l'encarregat de recordar que "avui obre un sector important, com és el de la restauració, si ens hi atansem, s'ha de fer sempre amb responsabilitat". Segons ha dit, "els casos estan baixant, però hem de seguir en guàrdia".

Baixa en picat el risc de rebrot

La incidència de casos de la Covid-19 a Berga va a la baixa com passa a la resta de la comarca i del país. En els darrers 7 dies, s'han detectat 48 casos nous positius per PCR, mentre que en el còmput dels últims 14 dies han estat 123, segons l'alcaldessa Montse Venturós. Si fa una setmana l'índex de rebrot a la ciutat era de 1.138, aquesta xifra ha caigut en picat fins als 472 punts.

L'alcaldessa Venturós ha celebrat "la corresponsabilitat dels veïns i veïnes per seguir les mesures". Amb tot plegat, ha recordat que aquestes "s'han de continuar complint per evitar el contagi del virus". 

Una denúncia per incomplir les restriccions

L'Ajuntament de Berga també ha informat que en els últims 7 dies hi ha hagut 31 serveis ordinaris i planificats per part de la Policia Local. Durant aquesta setmana, només s'ha aixecat una denúncia "per incomplir les mesures de mobilitat i toc de queda", segons Venturós.

 

Participació