2.400 decoracions fetes per Grup Horitzó i Taller Coloma ambientaran el Nadal a les botigues de Berga

L'objectiu és fer que les persones apostin pel comerç de proximitat, malgrat les dificultats de la pandèmia; i donar visibilitat a les entitats del tercer sector

20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 23:29h
Presentació de la col·laboració entre la UBIC i les entitats, aquest divendres.
Presentació de la col·laboració entre la UBIC i les entitats, aquest divendres. | Pilar Màrquez Ambròs
La tasca social de Grup Horitzó i el Taller Coloma serà ben visible a les botigues de Berga aquest Nadal. Els 150 associats de Berga Comercial - Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) han comprat 2.400 penjolls fets per aquestes entitats per decorar i regalar per festes. Aquesta serà una de les iniciatives nadalenques de la unió de botiguers per ambientar les festes que enguany estaran marcades per la pandèmia de la Covid-19. 

El president dels botiguers, Xavi Orcajo, ha explicat que cada comerciant decidirà què fa amb els penjolls que ha adquirit: Els pot regalar o decorar el seu aparador. Les entitats han rebut uns 2.200 euros per destinar als seus projectes socials. "No és una campanya que finança directament Berga Comercial, sinó que els adquireixen els nostres botiguers de forma particular per decorar les botigues o regalar als seus clients. Per col·laborar amb les entitats i fer ben present la feina que s'hi fa, fent més fort el vincle entre les associacions de la comarca i el sector comercial", ha destacat Orcajo. "Volem que estiguin presents a les més de 150 botigues que formen Berga Comercial, que la gent se les pugui endur a casa o les puguem penjar a la botiga", ha apuntat.

"No és un article pensat per a la venda sinó per aconseguir la visibilitat d'aquestes entitats socials i la uniformitat de la imatge. Que els usuaris de les dues entitats socials puguin passejar per Berga aquest Nadal i puguin veure-hi reflectida la feina feta", ha dit Orcajo. "La força de la comarca està en la col·laboració entre entitats", ha afegit.

Xavi Orcajo ha detallat que l'objectiu és fer que les persones apostin aquest Nadal pel comerç de proximitat, malgrat les dificultats de la pandèmia. "Ja fa dies que insistim amb el fet que hem d'aconseguir retenir el consum de proximitat que es produeix per les festes de Nadal, sabem que el confinament d'alguns sectors i les restriccions tenen el propòsit d'intentar salvar l'economia del petit comerç; i entenem que tot es començarà a flexibilitzar una mica. Per tant, és molt important que la gent confiï en nosaltres", ha subratllat Orcajo. 

En roda de premsa, Fina Soria, de Grup Horitzó, ha explicat que des de l'entitat el que s'ha fet és tallar les peces de fusta amb una màquina de làser i donar-li forma de cercle amb un Bon Nadal i un detall nadalenc al centre. Rosa Zamora, usuària de Taller Coloma, ha descrit com ella i els seus companys han posat purpurina sobre la peça per col·laborar-hi. A Taller Coloma han pintat les decoracions i també s'han encarregat d'empaquetar-les. 
 

Decoracions de les entitats per a Berga Comercial. Foto: @xaviorcajo


En marxa el procés per unir les entitats del tercer sector

La directora de Grup Horitzó, Eva Sànchez, ha agraït la col·laboració de Berga Comercial i ha recalcat que algunes iniciatives com aquesta es treballen ja conjuntament amb Taller Coloma, tal com s'havia anunciat fa mesos. De moment, no hi ha encara un termini per concloure el procés pel qual s'uniran les dues entitats. "Amb aquesta campanya mostrem que realment estem treballant plegats i que el nostre objectiu és arribar a ser una entitat forta i conjunta. Junts és com realment ens en sortirem al territori i estem treballant per aconseguir-ho amb molta empenta", ha considerat Sànchez. 

Queralt Roca, educadora del Taller Coloma, ha valorat molt positivament l'experiència de l'any passat amb una iniciativa similar per la qual els comerços es van decorar amb penjolls nadalencs de l'entitat. "Més que el guany econòmic, ens ajuda molt per la visibilitat, arribar a les botiges i a totes les llars és molt important pels nostres usuaris", ha dit.

Comerciants i entitats del tercer sector també han anunciat que hi haurà noves col·laboracions com aquesta durant l'any 2021. 
Arxivat a