Una vintena d'usuaris de les residències de Puig-reig han mort amb el coronavirus

En ambdós centres s'ha reduït el nombre de positius i la situació ha tendit a estabilitzar-se

19 de novembre del 2020
Actualitzat el 20 de novembre a les 10:14h
La residència Mont-Martí de Puig-reig.
La residència Mont-Martí de Puig-reig. | DV
El brot de Covid-19 detectat a l'octubre a les dues residències de Puig-reig ha sumat 24 defuncions, però a hores d'ara s'ha estabilitzat, segons han explicat fonts dels centres. 

A la residència Sant Josep, queden 9 residents positius, sense símptomes i pendents d'una última prova en la qual es confia que s'hauran negativitzat. Fins ara s'han negativitzat 64 usuaris i n'han mort 15 a causa del brot, ha explicat la directora Gemma Pellicer. Pel que fa a la residència Mont-Martí, que pertany al grup DomusVi, la situació és de 13 persones amb resultat positiu. "La situació està controlada, però malauradament encara s’han de negativitzar aquestes persones", ha explicat un portaveu de DomusVi. En aquest centre, han lamentat 9 defuncions per Covid-19 les darreres setmanes. Entre ambdues residències, hi ha cinc persones ingressades aquesta setmana.

Puig-reig va ser, després de l'esclat de la segona onada, una de les poblacions del país amb pitjors xifres de Covid-19. Però la situació ha millorat molt i s'ha aconseguit reduir significament la taxa de reproducció, que ha passat de 3 a 0,35. L'índex de risc de rebrot és 621,84 punts, mentre que en els dies més crítics va arribar al llindar dels 15.000 punts. En els darrers 7 dies, hi ha hagut 12 casos diagnosticats amb PCR al poble, i en els últims 14 dies, n'han estat 54. 

D'entrada els símptomes eren lleus, però va empitjorar

La directora de la residència Sant Josep, Gemma Pellicer, ha apuntat que d'entrada els residents tenien símptomes lleus, tot i que que després la situació va empitjorar. "Gairebé ho tenim superat. Han tornat els treballadors afectats i gairebé s'han negativitzat tots els residents", ha especificat Pellicer. "L'aïllament de tothom a les habitacions ja no és necessari, per bé que la sectorització per zones, sí que ho és", ha dit.

Des d'aquesta residència s'ha agraït la col·laboració al Departament de Salut i als CAP. "Ha estat dur, però per sort ens n'hem pogut anar sortint", ha afegit. Gemma Pellicer ha defensat que, malgrat disposar d'aparells d'oxigen, quan els residents ho han necessitat, s'han pogut derivar a l'hospital on han estat tractats.