La Cobla Berga Jove gravarà un disc amb l'obra de Robert Agustina

Posen en marxa una campanya de micromecenatge a través de Verkami per finançar la gravació del CD

19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:25h
Portada del disc dissenyada per Bet Calderer.
Portada del disc dissenyada per Bet Calderer. | Cobla Berga Jove
La Cobla Berga Jove enregistrarà un disc amb l'obra per a cobla de Robert Agustina, coincidint amb el seu 50è aniversari. Per finançar el treball, que consistirà en 14 peces, dotze sardanes i dues obres, s'ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de Verkami. 

L'estiu de 2015, la Cobla Berga Jove va contactar amb el compositor berguedà per fer-li un encàrrec molt especial: una sardana per tal de celebrar el primer any de vida de la cobla. Al cap d’uns mesos, Robert Agustina va assistir a assaig de la Berga Jove amb la sardana que havia titulat Un any i un dia, i que la formació va estrenar l'endemà d'haver complert un any.

El membre de la Berga Jove, Lluís Gual, ha explicat a NacióBerguedà que "el compositor Robert Agustina ha estat al peu del canó quan la cobla l'ha necessitat, ja sigui escrivint sardanes perquè les estrenéssim, com Queralt al cor, Petits Marcs i Queralt, o bé posant-se al capdavant de la formació amb la batuta a les mans". 

L'any 2016, després d’un concert a dues cobles amb la Principal de la Bisbal, que va dirigir el mateix Agustina, aquest va comentar als membres de la Cobla Berga Jove que tenia al cap fer un enregistrament de totes les seves sardanes i obres per a cobla, incloent-hi el Quòdlibet, una fantasia per a cobla de 13 instrumentistes i percussió sobre música de la Patum, encarregada pel tenorista berguedà Joan Sala i estrenada l'any 2010 durant el Concert de Patum Memorial Ricard Cuadra. Per això, "coincidint amb el 50è aniversari del compositor", des de la Berga Jove, han decidit fer realitat aquest projecte, segons ha afirmat Gual. 

El director titular de la Cobla Berga Jove, Denis Rojo, conduirà el disc. D'altra banda, la part tècnica (presa de so, edició i masterització) la farà Tasso Laboratori de So, amb Enric Giné al capdavant, i el disseny de la caràtula i el llibret del disc s'ha encarregat a la il·lustradora Bet Calderer, que ja ha col·laborat amb Robert Agustina en diverses ocasions.

Aquest dijous s'estrena el Verkami que permetrà col·laborar amb el projecte. La gravació del disc s'eleva a un cost d'uns 6.000 euros. D'aquests, la meitat es pagaran amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat. Dels 3.000 restants, la Berga Jove espera que 1.400 euros puguin aconseguir-se gràcies al micromecenatge, i confia que la resta es puguin sufragar amb la venda del disc i les entrades dels concerts. El treball es gravarà aquest any 2020 i es preveu que pugui estar enllestit a principis de 2021, si les restriccions de la pandèmia no ho impedeixen.