La restauració reobrirà dilluns fins al toc de queda i amb taules de màxim quatre persones

Cinemes, teatres i sales de concerts reprendran l'activitat amb un 50% de l'aforament i amb un llindar màxim de 500 persones

Sara González / Jordi Velert
19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:53h
Un bar tancat, a Berga.
Un bar tancat, a Berga. | Aj. Berga
"No és un pla de desescalada, és un pla de flexibilització de mesures". Així ha definit el Govern l'itinerari que es posarà en marxa a partir del dilluns, quan reobriran la restauració i la cultura, per relaxar algunes de les restriccions vigents des de fa un mes. El pla tindrà una durada mínima de dos mesos i estarà dividit en quatre fases en les quals es mantindrà el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí i que estaran espaiades entre elles per un mínim de 15 dies. Les restriccions de mobilitat s'aixecaran a partir del 21 de desembre, quan també s'ampliaran les trobades de sis persones a deu tot coincidint amb el Nadal. 

No s'avançarà de fase, però, si les dades epidemiològiques no acompanyen i el Govern ja avisa que es pot tornar enrere si empitjoren. El vicepresident Pere Aragonès ha assumit els errors en la gestió del pla i la responsabilitat de la confusió en la comunicació, marcada per les filtracions. Tant Aragonès com la portaveu, Meritxell Budó, han advertit que s'ha d'evitar "córrer" per evitar els errors de la desescalada de l'estiu per evitar una tercera onada i que per això cal "fer compatible" la recuperació econòmica amb la "responsabilitat" sanitària. "Si volem anar de pressa, la pandèmia ens tornarà a passar per sobre", ha avisat el vicepresident.