Grups independentistes i antiracistes de Berga rebutgen la visita del Front Nacional

Entitats com el Casal Panxo o la Pólvora han llançat "una alerta ultra" per la presència de simpatitzants del FNC a la ciutat | Diumenge passat l'alcaldessa ja va fer una piulada contra la visita

19 de novembre del 2020
Actualitzat el 20 de novembre a la 1:06h
Un cartell contra el racisme a la plaça de les Fonts de Berga, aquest dijous.
Un cartell contra el racisme a la plaça de les Fonts de Berga, aquest dijous. | Pilar Màrquez Ambròs
"La lluita per la independència dels Països Catalans no té cap altre objectiu que afavorir les condicions de vida de la classe treballadora, vingui d’on vingui. No tolerarem que ho aprofiteu per escampar l’odi racista i masclista. Ens trobareu de cara". Així ha estat la crida de grups independentistes i antiracistes de Berga que han llançat una convocatòria per respondre a l'anunciada visita del Front Nacional de Catalunya (FNC).

Des que es va conèixer que aquest dijous militants del FNC serien a Berga per repartir fulletons, les reaccions no es van fer esperar i des d'entitats com el Casal Panxo i la Pólvora es va llançar una "alerta ultra" per "fer fora" l'extrema dreta. 

Simpatitzants del Front Nacional han omplert algunes bústies del barri vell i el passeig de la Pau i han repartit fulletons al Passeig de la Indústria durant un breu període de temps aquest matí i migdia. Membres de la Pólvora han explicat a NacióBerguedà que agents dels Mossos d'Esquadra els han impedit apropar-s'hi. I que, poc després, les sis persones que repartien propaganda del FNC han marxat de la ciutat. Segons les fonts consultades, el FNC ha estat a altres poblacions com Navàs i ha fet ruta per Puigcerdà i Llívia.
 

Membres del FNC han repartit fulletons a Berga. Foto: Cedida


La intenció de les entitats era recordar al FNC que el 2018 Berga es va declarar "ciutat contra el feixisme i el racisme" i a favor "de la diversitat i la convivència". La moció aprovada al plenari i proposada per la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), rebutjava "la celebració a la ciutat de qualsevol acte que faci apologia del feixisme, el racisme, la xenofòbia o qualsevol tipus de discriminació". 

Arxivat a