ocupació

El Consell del Berguedà contracta 2 joves extutelats a través del Programa Treball i Formació del SOC

També, i dins el mateix programa, a l’Ajuntament de Puig-reig se li han atorgat 3 places i a l’Ajuntament de Gironella, 2 més

per Pilar Màrquez / Redacció , 19 de novembre de 2020 a les 13:19 |
Tasques de la brigada del Consell Comarcal del Berguedà. | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha contractat 2 joves extutelats a través del Programa Treball i Formació del SOC. La iniciativa va adreçada a persones joves d’entre 17 i 21 anys.

El Consell ha iniciat el Programa Treball i Formació, Línia Joves Tutelats i Extutelats, que dona feina a 2 persones joves extutelades en situació d’atur que resideixen al Berguedà, amb contractes de 12 mesos. En la primera edició d’aquest programa del Servei d’Ocupació de Catalunya, específic per a Joves Tutelats i Extutelats, es posa "especial èmfasi" en afavorir la inserció laboral "d’aquest segment jove, que ha de realitzar un procés d’emancipació amb 18 anys i, per tant, necessita un abordatge integral des del primer moment", segons fonts de l'ens comarcal.


El programa facilita una formació i una experiència laboral en un entorn protegit i els prepara abans de poder-se incorporar a un entorn productiu ordinari. En aquest sentit, durant els 12 mesos de contractació, els dos joves treballaran a la brigada comarcal i portaran a terme tasques d'arrenjament de camins, zones verdes, manipulació de maquinària, així com tasques de manteniment. Alhora faran formació en competències transversals.

El Consell Comarcal del Berguedà, com a un dels ens públics que optava a alguna de les 200 places que oferia el SOC a través del programa Treball i Formació, n’ha obtingut 2 de les aproximadament 200 ofertes. També, i dins el mateix programa, a l’Ajuntament de Puig-reig se li han atorgat 3 places i a l’Ajuntament de Gironella, 2 més.

 

Participació