solidaritat

Càritas Berga fa una crida a rebre aliments i donatius per a les 180 famílies que atenen

L'entitat diu que la xifra de persones que hi van per demanar menjar segueix augmentant per la crisi de la Covid-19 i que no poden fer-hi front sense reforçar el servei de distribució d'aliments

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 18 de novembre de 2020 a les 11:39 |
Càritas Berga atén més de 180 famílies des de l'inici del brot (arxiu). | Cedida
Càritas de Berga ha fet una crida per recollir aliments i donatius econòmics per poder atendre les 180 famílies que hi acudeixen setmanalment. L'entitat explica que la xifra de persones que hi van per demanar menjar segueix augmentant per la crisi de la Covid-19 i que no poden fer-hi front sense reforçar el servei de distribució d'aliments de la ciutat. Per això, han engegat una campanya de recollida d'aliments en supermercats i donatius sota el lema Càritas no s'atura.

Així doncs, recorden a les persones que vulguin donar aliments que poden deixar la seva compra als supermercats Super Pedret, Petit Preu i Llobet, així com a la seu de Càritas de Berga, al carrer Clavé, número 30. També conviden a fer un donatiu econòmic als comptes bancaris ES44 0049 2377 8925 1402 2576 o ES12 2100 3076 1121 0097 6990. 


La demanda d'aliments per a famílies necessitades de la ciutat ha crescut un 44% des del mes de març, de manera que Càritas Berga demana la col·laboració de tothom: particulars, empreses i entitats, per fer front a la necessitat més bàsica: el menjar. "La situació actual no sols ha comportat, comporta i comportarà una crisi sanitària, sinó també una crisi social i econòmica. Són moltes les persones i famílies de la ciutat de Berga que se n'han vist afectades arran del tancament d'empreses, ERTOs, confinaments, entre altres", asseguren des de Càritas.

En aquest sentit, insisteixen que, en els últims mesos, hi ha hagut persones i famílies que han necessitat suport econòmic i social perquè han trigat mesos a cobrar l'ERTO, treballadors en precari sense cap tipus de dret a una prestació o bé persones pendents de resolucions d'ajudes socials de l'administració".  


Abans de la pandèmia, Càritas de Berga atenia habitualment a 130 famílies. Aquesta xifra fa mesos que s'ha enfilat per sobre de les 180 i les dades no milloren a causa de "la cronificació" de moltes de les situacions de precarietat. 

Segons ressalten des de l'entitat, un dels majors senyals d'alerta de l'actual situació és que moltes persones a les quals han hagut de donar resposta "per poder tenir cobertes necessitats bàsiques com alimentació i habitatge", estan veient com, amb el pas dels mesos i la recaiguda en contagis i restriccions de la pandèmia, la seva mala situació esdevé crónica. 

Altres notícies que et poden interessar

 
 

Participació