Adam Raga guanya el Campionat d’Espanya de Trial a Cal Rosal

El d'Ulldecona ha quedat segon i s'ha imposat per punts a la general estatal després d'una prova que s'ha endut el gallec Jorge Casales

17 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:16h
Adam Raga es corona campió d'Espanya de Trial a Cal Rosal.
Adam Raga es corona campió d'Espanya de Trial a Cal Rosal. | Aj. Ulldecona
Cal Rosal ha estat l'escenari de l'última prova del Campionat d'Espanya de Trial 2020, on Adam Raga (TRRS) s'ha proclamat vencedor estatal. El d'Ulldecona afrontava com a líder aquesta cita, amb deu punts d'avantatge sobre el gallec Jorge Casales (Gas Gas). La victòria de la prova va ser pel gallec, però Raga va aconseguir imposar-se pels punts obtinguts en pujar a la segona posició del podi.

Per darrere de Raga, va situar-se el gironí Jeroni Fajardo, del club organitzador, el Moto Club Baix Berguedà. Fajardo va aconseguir ser tercer a la prova però també a la general estatal. 

La prova va desenvolupar-se sense públic, en una única jornada i garantint totes les condicions de seguretat que requereix el context actual derivat de la Covid-19. El circuit de Cal Rosal és conegut pels aficionats al trial perquè ja ha acollit abans campionats de l'àmbit català i de l'estat espanyol. 

És el sisè títol d'Espanya que suma Adam Raga en la seva carrera, però no l'aconseguia des de fa una dècada quan va vèncer a Toni Bou, que enguany ha renunciat a l'estatal, en un disputat final molt recordat entre els aficionats d'aquest esport. Adam Raga ha estat ja aquest 2020 sotscampió del Mundial de Trial.

Fonts consultades del Moto Club Baix Berguedà han explicat a NacióBerguedà la complexitat de preparar la prova d'acord amb les restriccions i mesures de seguretat de la pandèmia, i com s'ha pogut tirar endavant amb totes les condicionants gràcies a la col·laboració de la gent del club i altres voluntaris. "Habitualment, seria una prova que atrauria molta gent, perquè els pilots són els mateixos que corren al Mundial, però enguany estava restringit al públic per les mesures de la Covid i al pàdol no hi podia accedir ningú que no estigués correctament acreditat", han apuntat des del club. 
 

Trial estatal a Cal Rosal. Foto: Joan Carles Vázquez