Gironella renova l’enllumenat dels polígons i en licita la millora del sanejament de les aigües residuals

Ambdues actuacions sumen una inversió superior als 370.000 euros i formen part del projecte de modernització dels polígons del municipi a través d’una subvenció de la Diputació

17 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:54h
L'actuació inclou la substitució de 94 lluminàries a tecnologia LED.
L'actuació inclou la substitució de 94 lluminàries a tecnologia LED. | Aj. Gironella
L'Ajuntament de Gironella ha finalitzat la renovació de l'enllumenat dels polígons Cal Ginyola, Camp dels Pals i Cal Rafalet per 100.000 euros i, properament, preveu licitar la construcció de dues estacions de bombeig d'aigües residuals i la connexió a la xarxa de sanejament per un import de 271.000 euros. L'actuació forma part del projecte de modernització dels polígons del municipi a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona. 

El regidor d’Obres i Sostenibilitat, Josep Camps, ha explicat que la renovació a l'enllumenat permetrà reduir els consums energètics anuals i seguir la transformació a un municipi més sostenible.

L'actuació inclou la substitució de 94 lluminàries a tecnologia LED, la instal·lació de caixes de fusibles i cablejat de derivació per la connexió de les lluminàries, la instal·lació de dos quadres de mesura, protecció i comandament d’enllumenat. Els treballs, subvencionats per la Diputació, han tingut un cost total de 99.573,38 euros. 

De fet, aquestes obres formen part de la segona fase de reforma de l’enllumenat públic, que va començar el passat 2018, i ha permès s’han renovar més de 400 lluminàries i 5 quadres elèctrics del municipi. Segons han indicat fonts municipals, aquestes millores se sumen a les diferents apostes municipals per reduir els consum energètics anuals, com ara, la instal·lació de sistemes de control a distancia de la calefacció o l’adquisició de vehicles elèctrics. 

Licitació estacions de bombeig d'aigües residuals 

El projecte de modernització de polígons d'activitat econòmica també contempla la realització de dues estacions de bombeig d’aigües residuals del polígon Camp de Pals i del sector de l’estació de servei de Cal Bassacs, i una estació de bombeig a la zona industrial de Cal Rafalet, així com la connexió a la xarxa de sanejament.

Les dues actuacions permetran solucionar unes mancances de connexió i disposar de tots els serveis al dia. Aquesta actuació tindrà un cost global de 271.000 euros també subvencionats per la Diputació de Barcelona en un 70% del seu cost.
Arxivat a