Covid-19 a les aules

MAPA L'afectació de la Covid-19 a les aules es redueix: 9 grups escolars confinats al Berguedà

Un total de 210 alumnes i professors berguedans es troben en quarantena, segons Educació

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 17 de novembre de 2020 a les 12:16 |
Institut Guillem de Berguedà (arxiu). | Cedida
Tendència positiva de la xifra d'aules confinades en centres educatius del Berguedà. A l'última actualització hi ha 9 classes aïllades per Covid-19 que representen a 7 escoles i instituts. Tal com informa el Departament d'Educació, el nombre va a la baixa per primera vegada des del mes d'octubre. 

Dels grups confinats actualment, 4 són de secundària: n'hi ha dos a l'Escola Vedruna i dos a l'Institut Guillem de Berguedà que sumen 94 alumnes en quarantena. A infantil i primària en són 5: a l'Escola Galceran de Pinós de Bagà, a l'Escola Sant Joan de Berga, a Vedruna Berga, a FEDAC Gironella i a l'Escola Gira-sol de Montmajor de la ZER Baix Berguedà. Cadascun d'aquests centres té un grup confinat i conjuntament sumen 104 nens i nenes. 


Ha pogut tornar a obrir la llar d'infants L'Estel de Puig-reig que la setmana passada era un dels únics quatre centres completament tancats per la incidència del virus a Catalunya.

En total, el departament d'Educació xifra en 210 el nombre de professors i alumnes berguedans en quarantena en els centres afectats. 


Es reincorporen més d'una desena de grups

Hi ha més d'una desena de grups que tornen a les aules després de la quarantena a banda de la llar d'infants L'Estel, si comparem les dades que facilita Educació aquest dilluns amb les de la setmana passada.

L'Institut Serra de Noet i l'Escola Santa Maria d'Avià deixen de tenir aules confinades (en sumaven 3, cadascun). També tornen a la docència presencial els alumnes de dues classes de l'Escola d'Olvan i d'una classe de l'Escola de Santa Eulàlia de Berga.


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 19 de gener.

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).

 

Participació