MAPA L'afectació de la Covid-19 a les aules es redueix: 9 grups escolars confinats al Berguedà

Un total de 210 alumnes i professors berguedans es troben en quarantena, segons Educació

17 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:27h
Institut Guillem de Berguedà (arxiu).
Institut Guillem de Berguedà (arxiu). | Cedida
Tendència positiva de la xifra d'aules confinades en centres educatius del Berguedà. A l'última actualització hi ha 9 classes aïllades per Covid-19 que representen a 7 escoles i instituts. Tal com informa el Departament d'Educació, el nombre va a la baixa per primera vegada des del mes d'octubre. 

Dels grups confinats actualment, 4 són de secundària: n'hi ha dos a l'Escola Vedruna i dos a l'Institut Guillem de Berguedà que sumen 94 alumnes en quarantena. A infantil i primària en són 5: a l'Escola Galceran de Pinós de Bagà, a l'Escola Sant Joan de Berga, a Vedruna Berga, a FEDAC Gironella i a l'Escola Gira-sol de Montmajor de la ZER Baix Berguedà. Cadascun d'aquests centres té un grup confinat i conjuntament sumen 104 nens i nenes. 

Ha pogut tornar a obrir la llar d'infants L'Estel de Puig-reig que la setmana passada era un dels únics quatre centres completament tancats per la incidència del virus a Catalunya.

En total, el departament d'Educació xifra en 210 el nombre de professors i alumnes berguedans en quarantena en els centres afectats. 

Es reincorporen més d'una desena de grups

Hi ha més d'una desena de grups que tornen a les aules després de la quarantena a banda de la llar d'infants L'Estel, si comparem les dades que facilita Educació aquest dilluns amb les de la setmana passada.

L'Institut Serra de Noet i l'Escola Santa Maria d'Avià deixen de tenir aules confinades (en sumaven 3, cadascun). També tornen a la docència presencial els alumnes de dues classes de l'Escola d'Olvan i d'una classe de l'Escola de Santa Eulàlia de Berga.