coronavirus

Dues morts més per Covid-19 a la residència Sant Bernabé

A hores d'ara, continuen havent-hi 41 positius entre els residents, mentre que 5 dels 20 professionals afectats ja s'han negativitzat i han pogut reincorporar-se a la feina

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 16 de novembre de 2020 a les 12:30 |
El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, i l'alcaldessa Montse Venturós en roda de premsa. | Aj. Berga
La residència Sant Bernabé de Berga ha registrat dues noves defuncions per Covid-19 la darrera setmana, segons ha confirmat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, acompanyada del regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, en una roda de premsa telemàtica aquest migdia. El total de defuncions al centre residencial des de l'inici del brot és de sis persones. 

A data d'avui, dilluns 16 de novembre, hi ha 41 persones afectades entre les residents, com fa una setmana. Cinc d'aquestes persones estan ingressades a l'Hospital Sant Bernabé de Berga. Així mateix, s'ha reduït el nombre de casos positius dels treballadors, que en són 15, mentre que dilluns passat n'hi havia 20.


Les cinc persones negativitzades del personal han pogut tornar a reincorporar-se al seu lloc de treball.

Montse Venturós ha explicat que s'està treballant per començar la desescalada de la sectorització a l'interior del centre. "Ja fa un mes que estem en l'actual situació, per tant, ara restem a l'espera de poder començar una desescalada i recuperar una certa normalitat", ha dit. 


El CatSalut dona suport a la gestió de la residència Sant Bernabé 

L'alcaldessa ha confirmat que el CatSalut donarà suport administratiu a la residència Sant Bernabé de Berga fins, com a mínim, el 31 de desembre d'enguany perquè aquesta no té una estructura de gestió pròpia després del traspàs de l'Hospital Sant Bernabé de Berga a la Generalitat.

"És un acompanyament per separar les dues empreses i anar desgranant cadascuna de les competències, una encomana de servei que té una duració de tres mesos", ha explicat Venturós. Un cop passat aquest període, aquesta col·laboració es podrà prorrogar sempre que hi hagi acord entre les dues parts i ho aprovi la junta del patronat de la residència. 

Un índex de rebrot de 1.138,89 punts a Berga

Segons les dades facilitades, en els darrers 7 dies a Berga hi ha hagut 93 casos diagnosticats per PCR i en els últims 14 n'han estat 192. "La incidència i el risc de rebrot segueix sent molt elevat i és important seguir totes les mesures de seguretat previstes i de restriccions de mobilitat per evitar contagis", ha apuntat Venturós.

Actualment, l'índex de risc és de 1.138,89 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, tot i que ha disminuït respecte la setmana anterior. La taxa de reproducció de l'epidèmia ha augmentat fins a 1,07. Aquest índex s'obté de la mitjana de persones que s'infecten a partir d'un mateix cas. 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació