Sostenibilitat

Saldes constitueix la Cooperativa Energètica Pedraforca per abastir d'energia tot el poble

L’objectiu final és que el municipi pugui ser autosuficient tant en producció com en distribució i comercialització de l’energia

per Pilar Màrquez Ambròs, 16 de novembre de 2020 a les 11:36 |
Reunió de constitució de la Cooperativa Energètica Pedraforca, dijous passat. | Ateneu Coop Central
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ajuntament i veïns de Saldes han constituït oficialment la Cooperativa Energètica Pedraforca que abastirà d'energia totes les cases del poble. 

La intenció del consistori de posar en marxa un parc solar que pugui abastir d'energia elèctrica el poble ha començat a caminar aquest passat dijous amb la constitució oficial de la Cooperativa Energètica Pedraforca. Impulsada des de l’Ajuntament, amb el suport veïnal i d'entitats del territori, ha tingut l’acompanyament de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central en el seu procés de creació.


El projecte planteja la comercialització d'energia a Saldes a través de la cooperativa. Per fer-ho possible, abans inclou la instal·lació d’un parc solar en uns terrenys de propietat municipal on fins el 2007 hi havia hagut l'antiga empresa minera Carbones del Pedraforca.

La idea és que la planta solar, de 600 kW, pugui abastir d’energia elèctrica totes les cases del poble. Saldes és un dels municipis impulsors d’un projecte que té el suport de 42 ajuntaments catalans que es marquen l’objectiu de recuperar les xarxes de distribució. 


L'objectiu final és que Saldes pugui ser autosuficient tant en producció com en distribució i comercialització de l’energia. I fer-ho a través d’un projecte amb criteris d’economia social i sostenible i amb una gestió el màxim de descentralitzada i col·laborativa possible.

 

Participació