Mapa interactiu

MAPA Es manté estable la situació als centres escolars del Berguedà amb 19 aules confinades

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 13 de novembre de 2020 a les 19:45 |
Actualment hi ha 1.116 centres amb aules tancades. | Gemma Sánchez/ACN
El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 es manté estable en 19. Segons les dades del Departament d'Educació, els centres amb aules confinades són el 25% del total. Hi ha 421 persones confinades D'aquestes, 389 són alumnes, 18 més que en el balanç anterior. Fins a 30 són docents i personal d'administració i serveis i 2 personal extern.

En els darrers deu dies en els centres amb aules tancades s'han confirmat 49 positius, 43 entre alumnat, 6 entre docents i personal d'administració i cap entre el personal extern. Els positius acumulats declarats des de l'inici de curs són 93. D'aquests n'hi ha 81 entre els alumnes i 12 entre docents i personal d'administració.


Actualment hi ha quatre centres completament tancats a Catalunya.

Es tracta de la llar d'infants L'Estel, de Puig-reig (Berguedà); l'escola de Les Avellanes-SER Montsec a les Avellanes i Santa Linya (Noguera); l'escola bressol municipal Llívia a Lleida i l'escola bressol municipal Germans Grimm també a Lleida (Segrià).


A banda de la llar d'infants L'Estel, els centres amb més afectació a la comarca són l'Escola de Santa Maria d'Avià i l'Institut Serra de Noet amb 3 grups confinats, respectivament. Amb dues aules confinades hi ha l'Institut Guillem de Berguedà i l'Escola d'Olvan - ZER Baix Berguedà. Finalment, amb un grup confinat s'hi compten l'Escola Galceran de Pinós, l'Escola Sant Joan, Vedruna Berga, Vedruna Berga Secundària, l'Escola de Santa Eulàlia i l'Escola Gira-Sol de Montmajor - ZER Baix Berguedà. 


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 14 de gener.

Fins a 1.116 dels 5.131 centres educatius acumulen 2.002 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest divendres. Es tracta de la xifra més baixa des de fa tres setmanes i mitja, després que s'hagués arribat al sostre 3.504 grups tancats el 31 d'octubre, així com el nombre de persones a casa a causa d'algun positiu s'ha reduït en aquest període de 85.994 a 47.892. Fins ara, ja s'han detectat 25.417 positius als centres educatius, 4.991 dels quals, els darrers deu dies.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Del total de positius en centres, 22.849 s'han detectat a alumnes i, del total de persones confinades, 45.636 són alumnes (un 3,17% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), mentre que 2.129 són docents i personal PAS i PAE, i 127 és personal extern.

Així mateix, hi ha quatre centres totalment confinats, en tres municipis diferents: a Lleida (escola bressol municipal de Llívia i escola bressol municipal Germans Grimm), Puig-Reig (Llar d'infants L'Estel) i Les Avellanes i Santa Linya (escola de Les Avellanes). Un 21,8% dels centres, però, tenen com a mínim una aula tancada, per sota del 30,1% a què es va arribar a finals d'octubre.

5,4%centres afectats
278 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 101 municipis diferents.
364aules tancades
Menys de mig miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i un centre està totalment clausurat.
10.570persones confinades
De les quals, 9.888 confinats són alumnes (el 0,69% del total), 661 són docents i personal PAS i PAE (0,4%), i 21 és personal extern.
37.561positius detectats
Dels quals, 2.458 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 33.519 positius detectats a alumnes (2,33% del total d'alumnes), 3.713 a docents i personal PAS i PAE (2,26%), i 329 a personal extern.


Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació