El Campionat d’Espanya de Trial 2020 es decidirà a Cal Rosal

La Federació de Motociclisme ha emès justificants als pilots per desplaçar-se, ja que la competició és d'índole estatal i es pot celebrar, però sense assistència de públic

13 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:13h
Imatge del cartell del campionat de trial que es disputarà a Cal Rosal.
Imatge del cartell del campionat de trial que es disputarà a Cal Rosal. | Diba
Cal Rosal acollirà, aquest cap de setmana, la darrera prova estatal puntuable del Campionat d’Espanya de Trial 2020. La competició, que està organitzada pel Moto Club Baix Berguedà, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament d'Olvan, es desenvoluparà sense públic i garantint totes les condicions de seguretat que requereix el context actual derivat de la Covid-19. A la màxima categoria, TR1, el líder actual és Adam Raga, amb deu punts de marge sobre Jorge Casales i 26 sobre Jeroni Fajardo.

La Federació Espanyola de Motociclisme ha emès justificants a tots els pilots per permetre el desplaçament, ja que es tracta d'una competició d'índole estatal i, per tant, compta amb totes les autoritzacions corresponents per celebrar-se.

Al Campionat d'Espanya de Trial de Cal Rosal que, per primera vegada, és un Gran Premi Diputació de Barcelona, hi seran pilots de renom de l'especialitat, tant a nivell nacional com internacional. La prova també comptarà amb la presencia de l’actual guanyador del mundial 2020 en la categoria 125cc, Pau Martinez. Qui no podrà participar en aquesta edició és l’actual número 1 de la modalitat, Toni Bou.

En total, hi participaran 130 pilots de 13 categories, majoritàriament de Catalunya, però també de Galicia, Astúries, Andalusia, Illes Balears, Aragó, País Basc, Madrid i alguns de fora de l'Estat. 

Dissabte, 14 de novembre, competiran les categories inferiors i, diumenge, dia 15, la resta. La prova consisteix en un recorregut per pistes rurals en un circuit senyalitzat per a l'ocasió, sense afectar el medi natural, amb 12 obstacles –amb diferent grau de dificultat segons la categoria- que els pilots hauran de superar, passant-hi dues vegades per cadascun.