Urbanisme

Aprovada la construcció d'un nou aparcament a l'estació del Tren del Ciment de la Pobla de Lillet

El nou pàrquing substituirà l'actual, disposarà de 88 places i evitarà que els usuaris hagin de travessar la carretera B-402

per NacióBerguedà , 13 de novembre de 2020 a les 17:17 |
Tren del Ciment, a la Pobla de Lillet (arxiu). | Ricard Palou / FGC
La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat, aquest divendres, el projecte de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per construir un nou aparcament a cel obert a l’estació del Tren del Ciment de la Pobla de Lillet, que substitueixi l’anterior.

 Actualment, l'estació d’aquest tren turístic compta amb un aparcament de 63 places situat a tocar de la carretera B-402, a la banda contrària a on se situa l’estació, fet que obliga els usuaris a creuar la via. A més, l’aparcament es troba en uns terrenys inundables en certs períodes de retorn, el que no fa aconsellable l’estacionament en dies de pluja forta.


El projecte de Ferrocarrils passa per construir un nou aparcament en el mateix costat de la B-402 on és l’estació i un camí d’accés adaptat a persones amb mobilitat reduïda que evitarà que els usuaris hagin de caminar pel voral de la carretera. Se situarà a la plana de la Sínia d’en Mateuet, amb 3.600 m2 de superfície i 88 places, de les quals 6 seran per a autocars i la resta, per a turismes. Els terrenys, que han estat aportats per l’Ajuntament de la Pobla de Lillet, tenen una diferència de cota de 2 metres respecte l’estació, el que s'aprofitarà per habilitar la rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda.

L'accés rodat a l’aparcament es farà mitjançant la construcció d'un nou vial perimetral al de doble sentit, que entroncarà amb carretera B-402 amb un enllaç en forma de T, permetent l’accés i sortida en ambdós sentits. L’antic aparcament es demolirà i la zona es revegetarà. FGC preveu una inversió total en aquest projecte de 292.517 euros i les obres començaran a principis de l’any vinent. 

Participació