Coronavirus

Berga destina 40.000 euros a subvencionar projectes d'entitats socials com a part del Pla de Xoc per la Covid-19

El consistori obrirà la convocatòria aquest divendres, 13 de novembre, i es podran presentar sol·licituds fins al 3 de desembre

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 12 de novembre de 2020 a les 15:02 |
Fira d'Entitats de Berga. | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Berga ja té llesta la línia d'ajuts de 40.000 euros per a projectes socials impulsats per entitats i associacions sense ànim de lucre amb l'objectiu de minimitzar l'impacte de la Covid-19 en aquest sector.

El consistori obrirà la convocatòria aquest divendres, 13 de novembre, mitjançant el procediment de concurrència competitiva en què podran presentar-s’hi les associacions i entitats de caràcter social inscrites al Registre Municipal. Les sol·licituds es podran presentar fins al 3 de desembre. La tramitació caldrà realitzar-la de forma telemàtica i no s'atorgarà cap import superior al 50% del cost del projecte subvencionat.


La convocatòria extraordinària de subvencions per a projectes socials forma part del Pla de Xoc municipal pels efectes de la pandèmia que es va aprovar el mes de juny. Abans, en la sessió ordinària del plenari de maig es va donar llum verda a una moció promoguda pel grup municipal Junts per Berga per modificar el Pla estratègic de subvencions amb l'objectiu d'incloure ajudes específiques per a les associacions que formen part del teixit comercial i les entitats del tercer sector, i així se li dona compliment. 

En l'àmbit comercial, l'Ajuntament de Berga i Berga Comercial han signat un conveni el passat octubre per invertir 20.000 euros en accions de dinamització del teixit comercial local. A aquest conveni cal sumar-hi 20.000 euros addicionals que el consistori ha invertit en altres accions per posar en valor el comerç de proximitat.


Característiques de la convocatòria

Les activitats subvencionables s'hauran de realitzar entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2020 al municipi de Berga. L'import concedit per activitat es concretarà en funció de l'aplicació dels criteris de valoració establerts en les bases reguladores de la convocatòria, i que en cap cas podrà excedir el 50% del seu cost total. Aquesta subvenció és compatible amb qualsevol altra subvenció que hagi estat concedida per altres entitats de caràcter públic o privat.

Cada entitat o associació podrà presentar un màxim de dues sol·licituds en la present convocatòria. El termini per a la presentació de sol·licituds estarà obert durant un període de quinze dies hàbils (del 13 de novembre al 3 de desembre de 2020). La tramitació es realitzarà de forma telemàtica a través del Registre Municipal i caldrà completar el formulari disponible al web i en aquest enllaç.

Les sol·licituds que rebin una puntuació inferior a 5 punts quedaran excloses. Es tracta d'un criteri per fer que les sol·licituds més ben puntuades puguin obtenir més finançament. Un cop s'hagi efectuat i notificat la resolució de la convocatòria, les entitats i associacions que hagin aconseguit finançament per a les activitats sol·licitades, hauran d'aportar la documentació justificativa corresponent.

Per a més informació sobre la convocatòria extraordinària de subvencions a entitats del tercer sector sense ànim de lucre de 2020, podeu contactar amb l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Berga, a través de l'adreça electrònica aj022.ssocials@ajberga.cat o al telèfon 93 821 53 31.

 

Participació