coronavirus

La depuradora de Berga participa en el projecte de vigilància del coronavirus

L'estudi està coordinat per l'Institut Català de Recerca de l'Aigua

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 10 de novembre de 2020 a les 20:17 |
Sarsaigua_cat és l'aplicació oberta a la ciutadania sobre l'evolució de la Covid19 a l'aigua que arriba a 56 depuradores catalanes. | ACA
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Berga ha estat seleccionada per l'ACA per formar part del projecte de vigilància del SARS-COV-2 en EDARS, un estudi coordinat per l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA).
 
Segons les dades recollides la setmana del 2 al 8 de novembre, les aigües de l'EDAR de Berga mostren "una circulació del virus alta" i s'hi observa "una tendència a l'alça". A partir d'aquest dimarts ja està operatiu el web de l'estudi amb mapa de consulta a: https://sarsaigua.icra.cat


El Sarsaigua és un visor web per a la consulta de l'estat actual de la circulació del virus en diferents municipis de Catalunya a través de l'aigua residual. En aquest visor es mostren els resultats setmanals/quinzenals de concentració de material genètic del SARS-COV-2 en aigües residuals.

En total, a la xarxa hi participen 56 EDAR catalanes. Aquestes han estat seleccionades a criteris de població servida i equilibri territorial. Les EDAR recullen mostres integrades que s'envien a 3 laboratoris especialitzats on es realitzen les analítiques del material genètic.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació