La puig-reigenca Montserrat Butxaca publica nou llibre de poesia i suma l'enèssim premi literari

"Amfíbia" ha estat l'obra guanyadora del 20è Premi Betúlia de Poesia-Memorial Carme Guasch

10 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:54h
'Amfíbia' és el nou llibre de poesia de la puig-reigenca Montserrat Butxaca.
'Amfíbia' és el nou llibre de poesia de la puig-reigenca Montserrat Butxaca. | Viena Edicions
L'escriptora puig-reigenca Montserrat Butxaca presenta nou llibre de poesia. L'obra es titula Amfíbia i s'ha publicat aquesta tardor de la mà de l'editorial Viena Edicions i amb pròleg de Quirze Grifell. La recent estrenada obra ha estat ja guanyadora 20è Premi Betúlia de Poesia-Memorial Carme Guasch. 

Montserrat Butxaca (Puig-reig, 1962) escriu poesia des que era petita. Segons les seves paraules, ho ha fet "tota la vida". Dependenta de professió, segueix estudiant i ha guanyat diversos premis reconeguts a Catalunya, com ara el Premi Caterina Albert i Paradís, el Ciutat de Tarragona Ramón Comas i Maduell, el Premi Bernat Vidal i Tomàs de Santany, el Jordi Pàmies o el Jacint Verdaguer de poesia. És vicepresidenta de l'associació literària "Pensaments i Paraules". 

D'Amfíbia destaca l'originalitat i el ritme que manté al llarg de l’obra, que sense defugir de la senzillesa presenta referències a Silvia Plath, Felícia Fuster o Alda Merini.

Segons el jurat del premi Betúlia, la veu de l'autora és "ferma i transparent", s'aferra a la tradició i al llegat poètic viscut, a l'hora que esdevé "un constant balanceig entre l'amor i la quotidianitat". 

El pròleg de Quirze Grifell diu sobre el nou títol de Montserrat Butxaca que "la poeta, talment una amfíbia de les paraules i dels pensaments, ens fa viatjar de la realitat cap als somnis, entre el seu jo quotidià i el seu jo literari. Les pàgines d'Amfíbia porten incrustats el dolor, el sofriment, l’enyor, el desamor, el silenci, l’absència, la nit i la mort. Però també l'amor, l'alliberament, els somnis, les quimeres, el renaixement i la transformació interior". La nova publicació de Montserrat Butxaca ja es pot trobar a les llibreries.
 

Montserrat Butxaca amb un dels seus llibres anteriors, 'Jardins d'hivern' Foto: Arxiu personal

Arxivat a