MAPA Primera llar d'infants confinada al Berguedà

La xifra d'afectació a escoles i instituts continua creixent amb 19 aules tancades i 371 alumnes a casa

09 de novembre del 2020
Actualitzat el 11 de novembre a les 18:28h
Una aula d'una escola bressol.
Una aula d'una escola bressol. | Oriol Bosch/ACN
La novena setmana del curs escolar s'ha iniciat amb la dinàmica amb la qual va acabar l'anterior: continua pujant l'afectació de la Covid-19 als grups escolars del Berguedà. Si fa una setmana, hi havia 15 aules tancades. Les xifres s'han incrementat: 19 grups aïllats de fins a onze centres escolars. Hi ha un total de 371 alumnes en quarantena. 

La tònica és a l'alça. Ara bé, mentre que en les darreres setmanes l'afectació era major a secundària, especialment als centres de la ciutat de Berga, aquesta setmana la incidència de la Covid-19 queda més repartida per la comarca i s'hi sumen escoles d'Educació Infantil i Primària que encara no havien tingut positius. Per primera vegada, també hi ha aïllada tota una llar d'infants: l'Estel de Puig-reig, segons dades del Departament d'Educació. Aquest és un dels quatre centres que ara mateix hi ha completament tancats a tot Catalunya.

L'Institut Serra de Noet, l'Escola d'Olvan de la ZER Baix Berguedà i la Llar d'Infants l'Estel de Puig-reig encapçalen la llista de centres més afectats del Berguedà amb 3 grups confinats, respectivament. A l'Institut Serra de Noet hi ha 85 alumnes i 4 docents en quarantena. I a Olvan hi ha afectats 44 alumnes i 3 docents. Ambdós centres mantenen l'activitat de la resta d'aules. En canvi, els tres grups confinats de la Llar d'Infants l'Estel suposen que aquesta estigui tancada fins que passi la quarantena. En aquest cas, hi ha 23 alumnes i 5 mestres a casa per un positiu al cos docent, segons les dades de Salut. 

Hi ha dos centres més amb dues aules confinades, respectivament: l'Institut Guillem de Berguedà de Berga amb 54 alumnes i 2 professors en quarantena i l'Escola de Sant Marc de Cal Bassacs, amb 31 alumnes i 2 professors a casa. 

Finalment, hi ha sis escoles amb un grup confinat: l'Escola Santa Maria d'Avià, l'Escola Galceran de Pinós de Bagà, l'Escola Vedruna de Berga, l'Escola Gira-sol de Montmajor de la ZER Baix Berguedà, l'Escola Sant Martí de Puig-reig i l'Escola Xarxa. 

L'Escola Xarxa de Berga tenia a finals de la setmana passada un centenar d'alumnes a casa de 4 grups, però la majoria d'aquests s'han pogut reincorporar amb normalitat després de la quarantena de 10 dies, com ha anat passant des que va començar el curs amb la resta de centres que han patit la incidència del virus. Un dels que estava més afectat fa poc menys d'una setmana, l'Institut Pere Fontdevila de Gironella, ara mateix no té cap aula confinada.