Els Castellers de Berga apreten fins al màxim a la Fira de Maig

Els de la camisa blau marí no poden descarregar el 5 de 7, que s'enfonsa just realitzada l'aleta

Redacció
02 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:51h
990_1430557462castellers
990_1430557462castellers


Han passat pocs mesos des de l'inici de la temporada, i els Castellers de Berga ja estan realitzant els millors castells de la passada. Un fet que, malgrat no estar en la seva màxima plenitud, demostra el bon estat de forma dels de la camisa blava. I és que, aquest divendres durant la Fira de l'1 de maig, tres anys després de la seva presentació en societat, ja poden dir que la trajectòria està essent meteòrica. 

Als volts del migdia, els de Berga van començar descarregant dos pilars de 4 i el 4 de 7, un castell que ja tenen solidificat. Acte seguit, van continuar amb el 4 de 7 amb agulla, el primer que realitzaven aquesta temporada. I finalment, van decidir provar el 5 de 7, el seu màxim que, fins el moment, només s'havia pogut descarregar quatre vegades durant la temporada passada; el dia de l'aniversari, a Torredembarra, a Avià i a Súria. 

 

Castellers de Berga amb la vinyeta de l'ANC Foto: Aida Morales

En aquest cas, els Castellers de la ciutat van carregar el 5 de 7 però, just després que l'enxaneta realitzés l'aleta, una part del castell va començar a fer llenya. Malgrat això, segons va expliar el president de la colla, Xavi Torrabadella, ningú es va fer mal: “Sense reptes mai no millorarem, l'exigència és buscar els límits i això fa que, a vegades, caigui”.  No obstant, va voler destacar les “bones mesures de seguretat” i va afirmar que els assajos “donaven garanties”. 

Els de la camisa blau marí van finalitzar la diada, juntament amb els seus padrins, els Castellers de Solsona, amb qui van realitzar tot un seguit de pilars, un dels quals amb una vinyeta de l'Assemblea Nacional Catalana que reproduïa el missatge 'volem un país on tothom faci pinya'. 

Assaig a l'aire lliure

L'últim assaig dels Castellers de Berga abans de l'1 de maig va ser al mateix passeig de la Indústria de la ciutat, on es va aplegar un gran nombre de persones. Concretament, i segons han remarcat, va venir més gent que en qualsevol altre assaig que es faci a Cal Rosal, fet pel qual han continuat reivindicant la possibilitat de tenir un local adaptat a la ciutat.

 
Arxivat a