coronavirus

La residència Sant Bernabé de Berga pateix quatre morts aquest cap de setmana

Hi ha 41 positius entre els usuaris i 20 més entre el personal sanitari

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 9 de novembre de 2020 a les 13:00 |
Residència Sant Bernabé (arxiu). | FHSB
La residència Sant Bernabé de Berga ha registrat quatre morts aquest cap de setmana, una va ser dissabte i les altres tres diumenge. L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, han explicat en roda de premsa que hi ha 41 positius entre els usuaris i 20 més entre el personal sanitari.

Montse Venturós ha detallat que es continuen seguint tots els protocols d'aïllament i que l'equipament manté tots els usuaris a la seva habitació. Segons ha dit l'alcaldessa, una infermera trucada cada dia els familiars per informar-los de l'estat de tots els residents i la psicòloga del centre ho fa dos cops per setmana. Venturós ha assegurat que tots els residents es mantenen aïllats a la seva habitació per garantir-ne la seguretat.


Així mateix, l'alcaldessa ha destacat que s'ha posat l'accent en l'acompanyament als avis per part de les infermeres i la psicòloga del centre, ja que ara mateix no els poden visitar els seus familiars. 

El personal sanitari que ha donat positiu per Covid-19 ha estat substituït "i, per tant, s'han pogut cobrir totes les places fins a dia d'avui", segons ha informat l'alcaldessa. Aquesta setmana a la residència Sant Bernabé es preveu, a més, la incorporació de personal que estava de baixa per ser portador de Covid-19 o per haver estat en contacte amb algun positiu. 

 

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, i l'alcaldessa Montse Venturós en la roda de premsa per via telemàtic d'aquest dilluns. Foto: Aj. Berga / Cedida


Pel que fa a Les Germanetes, l'altra residència de la ciutat, no hi ha cap cas de Covid-19, ni entre els usuaris ni tampoc entre el personal sanitari. 

El regidor Ivan Sànchez ha dit que les dades de la residència Sant Bernabé "no són bones" però "entren dins els paràmetres de la normalitat del virus". Segons Sànchez, tot i sectoritzar i aïllar els treballadors de Les Germanetes durant la primera onada, "van passar 3 o 4 setmanes detectant nous casos i després va començar a anar a la baixa". 

De la seva banda, a l'hospital Sant Bernabé de Berga també s'han registrat quatre morts en la darrera setmana, i hi ha 32 persones ingressades amb covid-19, 24 menys que la setmana passada. 

Dues denúncies per no portar mascareta i sis per incomplir restriccions de mobilitat

Quant al decret d'alarma, hi ha hagut un total de 32 serveis policials en la darrera setmana a Berga. S'han realitzat dues denúncies per no portar mascareta i sis per incomplir les restriccions de mobilitat.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació