PSC i JxBerga posen en qüestió les factures que l'Ajuntament paga a l'associació de voluntaris de Protecció Civil

L'alcaldessa Montse Venturós ha avançat que s'està treballant per signar un conveni amb l'entitat, si bé s'ha compromès a estudiar el cas i respondre les preguntes de l'oposició

06 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:19h
Voluntaris de protecció civil repartint mascaretes (arxiu).
Voluntaris de protecció civil repartint mascaretes (arxiu). | Adrià Costa
Els grups municipals del PSC i Junts per Berga, a l'oposició, han mostrat estranyesa per la facturació de serveis que fa l'associació de voluntaris de Protecció Civil de Cercs a l'Ajuntament. 

El regidor del PSC a l'Ajuntament de Berga, Abel García, ha preguntat per la qüestió durant el ple ordinari d'aquest dijous."M'ha sobtat que hi hagi una factura per a l'associació de voluntaris de Protecció Civil. Són voluntaris i el que es permet es rescabalar aquelles despeses per la seva tasca, voldria saber a què es deu que es facturi com una empresa", ha apuntat el regidor socialista. García ha apuntat que aquesta situació s'hauria de revisar bé perquè no es cometi "frau de llei" des de l'Ajuntament.

En aquest sentit, també s'ha expressat el regidor de Junts per berga Vicenç Vegas: "una associació de voluntaris no pot facturar mai com una empresa, perquè no ho és", ha insistit.

Segons Vicenç Vegas, la factura de l'associació de voluntaris de Protecció Civil puja a 9.000 euros l'últim any, i d'aquests uns 3.000 són pel control de la piscina durant els mesos d'estiu en la situació de Covid-19. "Els 6.000 restants deuen ser el tracte que deuen tenir per fer els altres serveis. Però com bé ha dit l'Abel García, l'associació de voluntaris de Protecció Civil no pot fer de guàrdia de seguretat i estant facturant com si ho fossin. Haurien de fer les funcions que els pertoquen com a voluntaris de Protecció Civil, que són les que estan estipulades", ha afirmat Vegas. 



El regidor de Junts per Berga ha lamentat que, des de l'Ajuntament, "no s'hagi revisat aquesta situació que és de campi qui pugui, ja que estan facturant com si fossin una empresa i no ho són, són una agrupació de voluntaris registrada al Departament de Justícia". 

L'alcaldessa Montse Venturós ha avançat que s'està treballant per signar un conveni amb Protecció Civil per la tasca de suport que realitzen a la Policia Local. Venturós ha posat en valor que l'associació ajuda al control de les mesures anti-Covid del mercat de dissabte, així com també acompanyen en totes les fires i festes que organitza l'Ajuntament. 

Des del govern municipal de la CUP s'han compromès a donar una resposta a les preguntes de l'oposició i fer-los arribar tota la informació del cas tan bon punt hagin estudiat amb detall "l'omissió de fiscalització i el reparament" d'aquestes factures.